avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fluturasi de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fluturasi de salariu

Ce pedeapsa poate primi un director de scoala care refuza sa dea fluturasii de salariu sau sa arate statul de plata?
Cel mai recent răspuns: cicidaniela , utilizator 17:36, 24 Februarie 2011
Daca nu se semneaza statul de plata,in ce baza sunt platiti angajatii? Pedeapsa este amenda,evident,din partea ITM-ului.
incredibil.....sesizati itm-ul.
1. Pentru ce sa arate statul de plata?

2. Fluturasii nu sunt obligatorii ... nu exista niciun text de lege care sa prevada obligativitatea acestora.

3. Refuzul de a arata statul de plata poate fi intemeiat pe faptul ca, salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
Confidenţialitatea salariului nu poate fi opusă sindicatelor, instanţei judecătoreşti şi nici organelor de control financiar.
Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit................si eu cum stiu ce salariu am?
Daca salariul va este virat pe card, atunci el poate demonstra efectuarea platii salariului.
Daca va este inmanat "cash" si nici nu semnati niciun document de primire, atunci conducerea ar putea avea probleme, caci s-a putea gasi o persoana sau mai multe care sa nege ca ar fi primit vreodata salariu.

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Fluturas de salariu alanda alanda Sunt invatatoare in mediul rural.Salariul meu intra pe card.Cum pot sti ce salariu si ce sporuri am daca nu mi se elibereaza un fluturas ? Exista o lege ... (vezi toată discuția)
Dovada achitarii salariilor florysoricioaica florysoricioaica Daca angajatorul face plata salariilor prin virament bancar mai e necesara semnarea fluturasilor ? In eventualitatea unui control de la ITM se poate substitui ... (vezi toată discuția)