avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament nelocuit

va rog, sa ma lamuriti daca pt un apartament nelocuit ,

1 . in lista de plata trebuie trecuta 1 singura persoana? daca da , exista vreun articol, lege care specifica acest lucru?
2. pierderile de apa sunt suportate si de catre proprietarii respectivului apartament?
3. pentru fondul de rulment este prevazuta o suma fixa?precizez ca la noi in asociatie nimeni nu are fond de rulment! nu s-a cerut!

4. vi se pare normal ca pt o suprafata utila de 42,82 mp, sa ai suprafata de incalzire de 37 mp? in situatia asta cred ca ar trebui sa avem toti peretii cu calorifere cred.

aceasta suprafata este prevazuta in lista de plata de 15 ani

deci nimeni nu si-a calculat SET-ul recent.

de unde pot afla exact suprafata de incalzire , din cartea tehnica? cine o detine ?

multumesc frumos!:(


P.S in suprafata utila nu este inclus si balconul. Se stie lucrul acesta!




Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
ContSters189595, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:18, 26 Februarie 2011
elga50 a scris:

@sacrifice
1. Eu nu am comentat nimic, ci doar v-am intrebat despre o lege, articol, paragraf care prevede ce ati scris dv. - ca poate mai invatam si noi ceea ce dv. stiti si noi nu.
Ca orice utilizator am dreptul sa intreb si sa aflu ceva.
Ca moderator trebuie sa am grija ca informatia oferita de diferiti utilizatori altora sa fie completa si adevarata pentru a nu se crea confuzii.

2. In loc de raspuns la intrebarea mea am primit un comentariu agresiv si inutil.

3. In calcule nu se foloseste decat notiunea de suprafata utila, niciun alt fel de denumire de suprafata, iar explicatia despre ce si cum cu aceasta suprafata incalzita sau neincalzita nu are nicio relevanta. Despre asta este vorba, indiferent de comentariile dv. agresive.


Scuze ptr. interpretarea de "comentariu agresiv", dar nu e nici pe departe asa ceva.
E logic ca furnizorul de energie termica foloseste denumirea de suprafata utila, ceea ce inseamna ca el doreste incasarea platii ptr. toata suprafata unui apartament, nu doar a suprafetelor care au sursa de caldura.
De exemplu, un consumator renunta la doua calorifere din doua camere, iar acest lucru nu-l poate obliga sa plateasca agentul termic ptr. toata suprafata utila a apartamentului. Prin suprafata utila se intelege suprafata totala, inclusiv holuri si balcon ...
In rest...

Toate cele bune.
Suprafata utila inseamna camere + holuri, dar....fara balcoane si logii, fara nisele caloriferelor (daca e cazul), fara locul pe care e construita soba (daca e cazul).

Si totusi nu mi-ati raspuns la intrebare: despre ce lege este vorba unde se spune ca pierderile se impart in mod egal? Legea, articolul, paragraful, litera....
Personal nu cunosc in ce lege anume, insa imi pare stupid si ilogic sa nu se imparta la toti.
In primul rand pierderile "cu picatura" nu sunt contorizate de apometre. In al doilea rand exista pierderi semnificative la tevile comune sau prin folosirea unei cantitati de apa la comun (pentru spalare spatii comune, covoare/masini #-o etc.).
In toate cazurile, pierderile sunt pentru ca, teoretic, reteaua nu este bine intretinuta; or intretinerea ei revine tuturor proprietarilor, ceea ce face ca aceste pierderi sa fie comune.
Dar, ca si elga, as dori si eu sa stiu daca exista text legal; simpla sustinere a unor lucruri nu le face adevarate.

Suprafata utila inseamna si minus suprafata pe care exista zidurile.

:offtopic:
Sacrifice, am raportat mesajul dv. care cuprindea un atac la o persoana, avand in vedere aciditatea lui si faptul ca nu sunt moderator pe aceasta sectiune (ca il stergeam fara sa ma gandesc de 2 ori, era si offtopic si acid inutil).
Va inteleg nemultumirea, insa puteti raspunde argumentat.
Sper sa nu va suparati pe mine, avem un regulament de postare si numai respectarea lui face acest forum sa functioneze asa de bine.
Multumesc pentru intelegere.
daca in Adunarea Generala se hotareste, ca anumite cheltuieli , de ex cum ar fi cele pt pierdei apa, salarii , sa fi repartizate in mod egal pe apartamente --pt a nu se mai ivi discutii ca unul plateste mai mult si altul mai putin,este legala aceasta decizie prevazuta intr-un proces verbal al adunarii??

Adunarea generala nu poate hotari altfel decat scrie in lege.
Chiar daca sunt asemenea propuneri presedintele asociatiei, administratorul si cenzorul trebuie sa cunoasca legea si sa nu supuna la vot o propunere in afara legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura la metru patrat laurentiuo laurentiuo stiu ca energia termica (caldura) se imparte la metri patrati pe care ii are fiecare apartament. intrebarea mea este: se imparte si la metrii patrati care ... (vezi toată discuția)
Balcoane si logii incalzite ( inchise ) Jean Valjean Jean Valjean Buna seara. Va supun atentiei urmatoarea intrebare. Care este baza legala pentru a modifica si a pune la intretinere suprafata incalzita ( balcoane, loggii, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli incalzire Vlad Emil Vlad Emil Consider eronata raportarea la suprafata utila pt.calcularea sumei de plata pt. incalzire,deoarece ,la noi in bloc,un aprt. cu 3 camere plateste lunar de 2,17 ... (vezi toată discuția)