avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 100 de ani?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 100 de ani?

Se mai poate deschide succesiunea dupa 100 de ani? Strabunicul meu avea niste terenuri, foarte valoroase. Nu stiu din ce cauza nu s-a facut succesiunea, de ce nimeni nu s-a interesat de ele. Acum, urmasii acestuia am vrea sa facem succesiunea. Dupa cati ani intra in proprietatea statului? Avem noi oare sanse acum, dupa atatia ani? Mentionez ca nu s-a platit impozit toti acesti ani, deci nu putem spune ca am facut acceptarea tacita... Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:42, 25 Februarie 2011
acceptarea, fie ea tacita sau expresa se face in privinta intregii mosteniri si nu doar a terenurilor. Acceptarea tacita se face prin preluare de bunuri ... este suficient ca dvs, sau tatal sau bunicul dvs sa fi preluat/pastrat un bun care a apartinut strabunicului, deci nu se pune problema, puteti oricand spune, daca va intelegeti cu totii (mostenitorii) ca acceptarea s-a facut in mod tacit de catre bunic, fiind suficienta declaratia dvs in acest sens.
Succesiunea se poate dezbate si dupa 200 de ani, ideea este ca va trebui sa faceti rost de o sumedenie de acte de stare civila, pe langa asta va trebui sa gasiti toti mostenitorii care sa se prezinte la notariat si sa fie de acord cu dezbaterea succesiunii. Pericolul este, pentru ca au trecut atatia ani, ca pamanturile sa fi fost dobandite de terti sau chiar mostenitori prin uzucapiune.
Daca nu sunteti straini de mostenire aceasta se poate face si dupa 1000 de ani si nu 100...de ani...
Mostenitorii mostenitorilor dvs. ar putea fi mostenitori acceptanti...dar va fi foarte greu de dovedit...
pentru a discuta de succesiune trebuie sa aveti acte ale terenurilor "cu pricina"!
de ex in zonele in care a functionat Cartea Funciara (Transilvania)scoateti un extras CF pe numele strabunicului....(sau cautati un autorizat cadastru ori expert judiciar in topografie care sa le identifice)
daca nu aveti acte pe acele terenuri #-o reformulati intrebarea cu mai multe amanunte
Da, exista pericolul constatarii unei mosteniri vacante.
Ce acte aveti?Dezbaterea mostenirii e imprescriptibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu actele casei - cum pot rezolva problema in cazul dat? takacsgerhardt takacsgerhardt Buna,am o casa la tara,la aproximativ 30 km de Cluj-Napoca pe numele strabunicului meu din partea tatalui meu care a decedat.M-am hotarat sa vand casa,dar ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire Ranette Ranette Buna ziua! Pot sa dobandesc calitatea de mostenitor al bunurilor bunicilor mei, chiar daca au trecut 40 de ani? Niciun mostenitor nu s-a interesat de ... (vezi toată discuția)
Buna cleo1100 cleo1100 Buna am si eu o intrebare.Astazi vorbind cu soacra mea am aflat ca este obligata de catre primarul din comuna unde sta ca trebuie sa faca in max 2 luni ... (vezi toată discuția)