avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

buna ziua! lucrez la o firma din 28.08.2007 si vreau sa-mi dau demisia, stand in preaviz cele 30 de zile corespunzatoare functiei de conducere pe care am avut-o. pe 28.06.2008 ma voi casatori si vreau sa va intreb daca fac in asa fel incat preavizul meu sa se termine pe 29.06.2008 firma mai e obligata sa-mi plateasca cele 5 zile pe care mi le-ar fi dat in mod normal dupa casatorie daca mai eram salariatul ei? ca logic daca preavizul se termina pe 29 eu pe 28 cand am nunta inca mai sunt salariatul firmei.si inca ceva: pentru lunile lucrate pana acum am dreptul la 9 zile de co. le pot lua cat sunt in preaviz?adica sa-mi dau demisia pe 30.05.2008 cu incetarea contractului de munca pe 29.06.2008, iar de pe 17.06.2008 sa raman in concediu de odihna cele 9 zile cuvenite?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:54, 17 Mai 2008
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Deci puteti beneficia de C.O. pe aceasta perioada.

De ce nu va dati demisia pe data de 1 iunie? ... pe data de 30 iunie va expira preavizul si inceteaza c.i.m. :-/
intr-adevar pot sa-mi dau demisia si pe 1 iunie dar pica duminica. cat despre cele 5 zile dupa nunta?avetii idee daca ar trebui sa mi le plateasca ca "de la omul al dracu trebuie sa iei tot " si vreau sa profit de toate drepturile ce mi se cuvin de la aceasta firma
Nu conteaza cand pica aceasta zi ..... cele 5 zile sunt zile libere platite, numai ca CCMN (art.61 alin.1) nu prevede perioada acordarii lor, ci doar specifica ca salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii, după cum urmează:
a) căsătoria salariatului - 5 zile ....
multumesc pentru promptitudine. daca se poate va rog sa ma ajutati si pe mine cu o fisa de post, sef birou comercial. multumesc anticipat!
Denumire post: Director Comercial (cod ref. DC)

Locul desfasurarii muncii: la sediul central al companiei
Departament: Comercial
Subordonare: Directorului general
Supervizare: Supervizeaza activitatea angajatilor departamentului Comercial

Relatii functionale: cu angajatii departamentelor Financiar-Contabil, Marketing, Juridic
Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura aplicarea corecta a procedurilor operationale de achizitii si aprovizionare.

Activitati principale:
Urmarirea zilnica a activitatii personalului aflat în subordine pentru asigurarea aplicarii corecte a procedurilor operationale de achizitii si aprovizionare/livrare;
Organizarea departamentului Comercial pe criterii de “cost efficiency”, în vederea optimizarii activitatii de aprovizionare/livrare a marfii catre reteaua de magazine;
Stabilirea strategiei specifice fiecarui magazin pentru implemetarea/urmarirea stocului optim si a tuturor procedurilor comerciale prevazute.

Sarcini si îndatoriri specifice:
Asigurarea buclei de feed-back în urmarirea aplicarii procedurilor comerciale si a stocurilor optime;
Stabilirea unor relatii bune cu furnizorii, pentru rezolvarea în timp util si în bune conditii a tuturor problemelor ocazionale;
Prospectarea pietei de profil si a conditiilor de achizitii/livrare în vederea optimizarii continue a stocurilor, având ca scop final obtinerea unei rotatii bune ale acestora si realizarea de profituri (protectia marginii).

Responsabilitati ale postului:
Raspunde pentru calitatea negocierii contractelor/actelor aditionale cu furnizorii;
Îsi asuma responsabilitatea pentru propunerile de noi furnizori, dupa ce a verificat pozitia în piata si standardele serviciilor oferite de catre acestia;
Raspunde pentru calitatea activitatii personalului aflat în subordine si pentru fluxul operational la nivelul departamentului pe care-l conduce.
Autoritatea postului:
Coordoneaza întreaga activitate comerciala a retelei de magazine pe centre de profit;
Transmite catre Directorul de vânzari & marketing raportarile (saptamânale, lunare) privind vânzarile, planul de actiune pentru cresterea vânzarilor, furnizorii noi etc. (Toate tipurile de raportari vor fi descrise în anexe separate.);
Concepe împreuna cu Ddirectorul general strategiile comerciale prioritare în vederea atingerii target-urilor stabilite.

Specificatiile postului:
Studii obligatorii: universitare economice;
Buna cunoastere a mediului concurential de afaceri;
Experienta în domeniul comercial de minim ..... ani;
Foarte bune cunostinte de limba engleza;
Spirit de observatie, dinamism, gândire comerciala, eficienta;
Excelente abilitati de utilizare a computerului (Word, Excel);
Experienta într-o functie de conducere si de coordonare constituie un avantaj;
Reale si excelente abilitati de comunicare si negociere.

Deplasari
Frecventa: frecvent
Conditii asigurate: diurna, cazare, transport

Relatiile cu alte departamente:
descrise în Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara

Conditii de munca:
munca este complexa, preponderent de birou;
program normal de lucru, uneori prelungit.

Salarizare: Salariul brut lunar este de ..................... lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: masina de serviciu, telefon mobil, laptop.
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute în fisa de post sunt descrise pe larg în Regulamentul intern (ROI).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de post pentru manager comercial misstik misstik va rog imi puteti da raspuns pt intrebarea mea....imi trebuia la scoala pentru firma de exercitiu .:(..pe internet nu sunt asa concrete .Multumesc. (vezi toată discuția)
Director magazin bastti bastti Buna As vrea si eu o fisa post director magazin si niste criterii de evaluare. Unde pot gasi ? Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Fisa postului-agent comercial ContSters124012 ContSters124012 Buna tuturor!sunt noua pe aici si am nevoie de ajutor..am un model de o fisa a postului a unui agent comercial si am cateva dubii in legatura cu completarea ... (vezi toată discuția)