avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general legatura dintre socitete SRL si PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

legatura dintre socitete SRL si PFA

Am o mare nelamurire,detin o scoala de soferi,nu stiu pe ce suma trebuie sa eliberez bonul fiscal,deoarece instructori auto independenti au contract de colaborare cu scola mea pt.cursul de legislatie rutiera care costa 100 RON,am inteles ca scoala trebuie sa taie bon fiscal pe intrega suma cat face scoala si nu numai pe cursul de legislatie,eu pastrand numai suma ce reprezinta cursul de legislatie,iar instructorul pt.restul sumei imi taie chitanta si factura.

EXEMPLU:

SCAOALA DE SOFERI COSTA 1000 RON

SCOALA ELIBEREAZA BON FISCAL PE INTREAGA SUMA DE 1000 RON IAR INSTRUCTORUL INDEPENDENT IMI VA ELIBERA O FACTURA CU CHITANTA CU FACTURA PE SUMA DE 900 RON

INTREBAREA MEA ESTE DACA POT SA TAI BON FISCAL DE 100 RON CE REPREZINTA CURSUL DE LEGISLATIE (PT. CA INSTRUCTORUL FACE PRIN SCOALA MEA DECAT LEGISLATIA),IAR INSTRUCTORUL SUMA LUI DE INSTRUIRE PRACTICA 900RON
Cel mai recent răspuns: andreea1824 , utilizator 12:58, 25 Februarie 2011
Elevul cu cine are contract?
elevul are contract cu scola ,dar in contract nu se stipuleazasuma,iar toate actele elevului si instructorului le arhiveaza scoala ,pt. ca pe instructoi nu prea au cum sa ii controleze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - instructor auto independent gheorgheciuca gheorgheciuca Sunt instructor auto independent, autorizat la ARR si ORC. Sunt inregistrat ca PFA la finante si platesc impozit pe venit stabilit la norma de venit (nu in ... (vezi toată discuția)
Scoala de soferi hadija hadija Am facut scoala de soferi cu un instructor particular care \"tine\"(pun intre ghilmele caci nu stiu ce implica) de Toni Auto.Nu m-am inteles deloc cu ... (vezi toată discuția)
Bonul fiscal obligatoriu daca tai chitanta si factura? ANCA_M ANCA_M LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI ... (vezi toată discuția)