avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale BONUL FISCAL OBLIGATORIU DACA TAI CHITANTA SI FACTURA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

BONUL FISCAL OBLIGATORIU DACA TAI CHITANTA SI FACTURA?

LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI CLIENT.MAI ESTE NECESARA CASA DE MARCAT SI BONUL FISCAL? DACA DA DE CE?
Cel mai recent răspuns: ContSters13909 , utilizator 21:09, 5 Octombrie 2006
...pai ori tai chitanta ori bon...
ASA GANDESC SI EU ORI CHITANTA ORI BON, DAR AM INTELES CA S-AU APLICAT AMENZI PENTRU CEI CARE TAIAU CHITANTA SI FACTURA, DAR NU ELIBERAU BONUL FISCAL.
Cand este valabil un bon fiscal? Pana la ce suma se accepta fara factura? Este stipulata undeva o limita?
In contabilitatea unei firme se accepta si simple bonuri fiscale? Mie mi se cere intotdeauna factura. Am auzit ceva foarte vag, cum ca ar fi acceptabile bonurile cu valoare de pana la 150 RON. Stie cineva ceva mai sigur in acest sens?
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2006
lumira, utilizator
bonul fiscal este prevazut de legislatia privind aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF). toate serviciile si produsele prestate respectiv vandute catre populatiei trebuie inregistrate prin astfel de aparate cu ajutorul carora se emit bonurile fiscale. la cerere, se poate emite si factura, dar nu este necesara emiterea unei alte chitante pentru persoane fiyice.
AMEF-urile nu sunt obligatorii cand clientii sunt societati comerciale ... Din pacate, in transporturi bonul fiscal e obligatoriu, chiar si taximetristii ne dau ...
Criteriul pentru da sau bon fiscal este personalitatea clientului : fizica sau juridica.
esential pentru obligativitatea folosirii de case de marcat fiscale este caracterul vanzarii: en detail sau cu ridicata...pentru prima categorie este obligatorie folosirea casei de marcat ficale, iar pentru a 2-a nu...firesc, sunt si exceptii...pentru detalii: [ link extern ] >
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2006
RoxanaTilca, utilizator

Alte discuții în legătură

Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi emise catre pers juridice pentru livrari en-detail de carburanti auto bogymania bogymania Buna ziua. Administrez o statie PECO de un an de zile. Obiectul de activitate este comercializarea en-detail de carburanti auto (benzina si motorina). Firma ... (vezi toată discuția)
Nu se elibereaza documente de incasare cu numerar stefan35 stefan35 buna seara. de curand am efectuat o revizie auto la un service care, pentru prestatia efectuata, a emis o factura insa nu a emis si chitanta desi factura ... (vezi toată discuția)