avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie director regie autonoma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie director regie autonoma

Prin OUG 3 din 2011 se prevede ca :
Art. 1. - Prevederile art. 31 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2008 privind masuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 465 din 23 iunie 2008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 203/2009, se aplica de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si pana la data de 31 decembrie 2011, contractele de mandat modificandu-se in mod corespunzator. Este vorba de articolul referitor la plafonarea indemnizatiilor directorilor la nivelul indemnizatiei pt. functia de viceprimar etc.
Eu nu stiu cum as putea interpreta exprimarea :"contractele de mandat modificandu-se in mod corespunzator". Este vorba dupa parerea mea de 2 elemente cuprinse intr-un contract de mandat: indemnizatia plafonata si termenul de aplicare a acestei indemnizatii.
Ar trebui interpretat ca se prelungeste doar termenul de aplicare a indemnizatiei stabilita initial in contractul de mandat, sau se modifica ambele elemente, adica atat termenul, cat si indemnizatia?
In acest din urma caz, trebuie aplicata indemnizatia diminuata cu 25% din iulie 2010 si apoi marita cu 15% din ianuarie 2011, cu toate ca Legea 188/2010 nu face nici o referire la faptul ca indemnizatiile directorilor stabilite in baza contractului de mandat se modifica in mod corespunzator???
Va rog mult un raspuns!
Sandina

Alte discuții în legătură

Indemnizatia administratorului unic al unei societati de interes public local stefir stefir Buna ziua, Am fost numit , din randul salariatilor, prin hotararea Consiliului Local , Adimistrator unic al unei societati pe actiuni de termoficare de ... (vezi toată discuția)
Criterii performanta ContSters47131 ContSters47131 Buna ziua. daca ma poate ajuta cineva...Lucrez la o regie autonoma si trebuie sa stabilesc urgent criteriile de performanta pentru sefii de ... (vezi toată discuția)
Reducere indemnizatie director cu 25% ContSters137516 ContSters137516 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca in cazul unui contract de mandat al unui director intr-o societate comerciala cu actionar majoritar un consiliu local, in ... (vezi toată discuția)