Prin OUG 3 din 2011 se prevede ca :
Art. 1. - Prevederile art. 31 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2008 privind masuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 465 din 23 iunie 2008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 203/2009, se aplica de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si pana la data de 31 decembrie 2011, contractele de mandat modificandu-se in mod corespunzator. Este vorba de articolul referitor la plafonarea indemnizatiilor directorilor la nivelul indemnizatiei pt. functia de viceprimar etc.
Eu nu stiu cum as putea interpreta exprimarea :"contractele de mandat modificandu-se in mod corespunzator". Este vorba dupa parerea mea de 2 elemente cuprinse intr-un contract de mandat: indemnizatia plafonata si termenul de aplicare a acestei indemnizatii.
Ar trebui interpretat ca se prelungeste doar termenul de aplicare a indemnizatiei stabilita initial in contractul de mandat, sau se modifica ambele elemente, adica atat termenul, cat si indemnizatia?
In acest din urma caz, trebuie aplicata indemnizatia diminuata cu 25% din iulie 2010 si apoi marita cu 15% din ianuarie 2011, cu toate ca Legea 188/2010 nu face nici o referire la faptul ca indemnizatiile directorilor stabilite in baza contractului de mandat se modifica in mod corespunzator???
Va rog mult un raspuns!
Sandina