avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Fostele trepte de salarizare...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Fostele trepte de salarizare...

va rog sa ma ajutati cu prevederea legala potrivit căreia, promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut se realizează obligatoriu în treapta 3 de salarizare.(stiu k in conformitate cu prevederile legii 284/2010 au disparut treptele de salarizare, insa ma refer la salariul aferent fostei trepte 3)
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 13:09, 25 Februarie 2011
Art. 6, alin. 3 din OG 6/2007 " Functionarii publici promovati pe o functie publica de executie de un grad profesional superior celui detinut beneficiaza de salariile de baza prevazute in anexele la prezenta ordonanta, pentru gradul profesional in care promoveaza, la treapta 3 de salarizare. Daca functionarul public are un salariu de baza mai mare decat cel prevazut la treapta 3 de salarizare, salariul de baza de care beneficiaza dupa promovarea in gradul profesional se stabileste potrivit treptei de salarizare imediat superioara care asigura o crestere salariala".


Asa "spunea" OG, dar daca din 2011 s-au desfiintat treptele si exista doar grade profesionale, salariul corespunzator careia dintre fostele trepte i se va stabili la promovarea in grad. Fiind promovare de pe un grad inferior pe unul superior oricare dintre fostele trepte i-ar asigurat o crestere salariala.
parerea mea este ca se aplica salariul aferent fostei trepte 3
vezi in norme de aplicare a legii nr.285 la cap. III pct.B:)
MULTUMESC!!!!!

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici jigan56 jigan56 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind promovarea functionarilor publici avand functie de executie, posibila in anul 2012, aferenta urmatoarelor ... (vezi toată discuția)
Avocatul poporului poate sa sesizeze curtea constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a legii nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice iolanda15 iolanda15 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema, poate impreuna vom gasi o solutie legislativa. Prin art.39 lit. r), de la Capitolul IV ... (vezi toată discuția)
Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011 mihami mihami Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1. Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost ... (vezi toată discuția)