avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avocatul Poporului poate sa sesizeze Curtea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avocatul Poporului poate sa sesizeze Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a Legii nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema, poate impreuna vom gasi o solutie legislativa.
Prin art.39 lit. r), de la Capitolul IV – Dispoziţii finale din Legea nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, a fost abrogata avansarea in treapta de salarizare stabilita de art.33 din Ordonanţa Guvernului nr.6/2007 privind unele măsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarilor publici ....”,şi ca urmare, unii funcţionari publici au rămas cu salariul cuvenit treptei de salarizare 1 sau 2 iar funcţionarii publici promovaţi în gradul profesional superior în perioada 2009 -2012, cum este şi cazul meu, au rămas doar cu salariul de bază de la fosta treaptă de salarizare 3.
In prezent datorita faptului ca Legea 284/2010 a abrogat promovarea in treptele de salarizare, eu desi sunt pe ultimul grad profesional, respectiv superior nu mai pot ajunge pe treapta de salarizare 1 pentru a primi salariul corespunzator acestei trepte. Gradul profesional superior avea in Ordonanta 6/2007, 3 trepte de salarizare. Pe gradul superior salariul crestea incepand cu treapta de salarizare 3 pana la treapta de salarizare 1. In conditiile in care promovarea in treapta de salarizare a fost abrogata, dezvoltarea carierei mele profesionale este blocata la salariul corespunzator treptei de salarizare 3.
Prin aceasta s-a creat o situatie discriminatoare intre functionarii publici ai aceleeasi institutii, intrucat cei care au promovat pe gradul profesional superior treapta de salarizare 1, inainte de intrarea in vigoare a Legii 284/2010 , primesc un salariu mai mare spre deosebire de alti functionari publici care au promovat pe gradul superior dupa intrarea in vigoare a legii, si care desi intre timp au acumulat vechime pe acest grad au ramas cu salariul de la fost treapta de salarizare 3.
Diferenta dintre salarizarea functionarilor publici cu aceeasi functie si grad ajunge in unele cazuri la aproape 400 lei.
Intrebarea mea este urmatoarea: Avocatul Poporului poate sa sesizeze Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a Legii nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, pentru motivele aratate, intrucat creeaza un regim discriminatoriu intre salariati cu acelasi grad si functie.
Pana si titlul legii arata ca salarizarea trebuie sa fie unitara, nu discriminatorie.



Alte discuții în legătură

Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Fostele trepte de salarizare... alina8008@yahoo.com alina8008@yahoo.com va rog sa ma ajutati cu prevederea legala potrivit căreia, promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut se realizează obligatoriu în ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetar familistu familistu buna ziua lucrez intro institutie publica. in urma cu o saptamina am dat concurs de promovare in treapta. acuma cind mi sa comunicat dispozitia primarului ... (vezi toată discuția)