avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul concediu prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul concediu prenatal si postnatal

Buna ziua!

de la 1 martie urmeaza sa intru in concediu prenatal. cum se calculeaza? 85% di venitul net sau 85% din veniturile bute pe ultimele 6 luni impartit la nr de zile lucratoare inmultit cu nr de zile din luna martie? si din ce rezulta se calculeaza 85%. salariul meu brut este de 2300 in ultimele 6 luni. ma poate ajuta cineva?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:06, 25 Februarie 2011
1. Procentul de 85% se aplica asupra bazei de calcul determinata ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pânã la limita a 12 salarii minime brute pe ţara.
2. Se face o medie zilnica iar aceasta se inmulteste in fiecare luna cu numarul de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal osimona osimona Buna ziua, As dori sa stiu daca venitul ptr concediul prenatal este plafonat la o valoarea maxima, asa cum este plafonata indemnizatia de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiilor aferente concediului prenatal si concediului postnatal machupichu machupichu pentru un sal brut de 5000 ron lunar cum se calculeaza plata acestui conc .inmultesc cu 6 luni imi da 30000.care e legatura cu nu stiu ce articol unde spune ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? anelesenad anelesenad Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza salariul pe perioada concediului pre si postnatal. (vezi toată discuția)