avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie neplatita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie neplatita

O adresa a sosit acasa pentru instiintarea de plata a unei amenzi contraventionale la regimul circulatie (radar), in valoare de vreo 200 lei. Daca pur si simplu contravenientul nu plateste suma, ce se intampla? Poate executa inchisoare contraventionala (exista termenul?)? Cum se rezolva aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:24, 25 Februarie 2011
o sa o gasiti la administratia financiara, sau va pot executa pe conturi, daca aveti asa ceva.
Iar daca nu am conturi si nu intentionez plata amenzii? O pot ignora 10 ani? Se percep penalitati, majorari, se actualizeaza cu rata inflatiei anuale?
Nu se percep nici majorari nici penalitati la amenzi doar ca de cite ori veti avea evoie de vreo adeverinta de la primarie nu o veti primi.
nu veti putea radia ,inmatricula masini, nu veti putea plati impozit pe proprietati etc pina nu veti achita amenda.
Am auzit ca, in general, aceasta este practica, cum spuneti dvs, dar nu este legala. Nu are la baza nicio prevedere legala, este doar un mic santaj. Eu asa stiu...poate ma insel
pacat ca in majoritatea cazurilor ,in loc sa ne asumam raspunderea pentru actiunile noastre ,incercam sa eludam legea .
asa cum dvs incercati sa-i pacaliti ca sa nu platiti asa si ei incearca si de cele mai multe ori reusesc sa va faca de bani.
asa este deoarece statul cu toate ca se spune ca este la egalitate cu noi cetatenii,de cele mai multe ori constatam ca statul este un pic mai egal decat noi.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
doberv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala la administratia financiara? ddinu ddinu Buna ziua, Am primit o amenda RATB pe care am neglijat sa o platesc in 15 zile de la sosirea in posta (de fapt a semnat maica-mea pentru ea, si n-am stiut ... (vezi toată discuția)
Despre amenzile contraventionale neachitate. Skunky Skunky Buna ziua. Numele meu este Adrian Ciutaru si cu politete doresc sa va descriu o situatie destul de neplacuta, pentru a va adresa cateva intrebari... Sa incep ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix mihaita90 mihaita90 Acum 2 saptamani am fost pana la otopeni si am uitat de radarele fixe.Cred ca am cate o poza de la fiecare:\">.Am cautat pe internet si am vazut ca mai intai ... (vezi toată discuția)