avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

o mica intrebare.daca vand jumatate din terenul pe care il detin ce se intampla cu titlul de propritate?mentionez ca doresc sa raman proprietar pe jumatate din teren.
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george88 , utilizator 20:24, 25 Februarie 2011
ca sa vindeti jumatate din teren trebuie sa il dezmembrati, si apoi sa il intabulati dezmembrat.
In urma vanzarii,notarul va intocmi acte de propietate atat pentru cumparator,cat si pentru dvs.,potrivit legii.
Pai ramaneti proprietar pe jumatatea dvoastra! trebuie sa stabiliti in momentul vanzarii cum doriti sa faceti vanzarea adica sa fiti coindivizar cu noul poprietar sau vreti sa ii vindeti o bucata anume. Pentru a doua varianta trebuie sa parcelati terenul si sa-l intabulati ca atare si abia apoi sa-l vindeti.
Titlul pe care il aveti ramane valabil, doar ca va fi ajustat de drept prin noul contract de vanzare-cumparare.
doresc sa pastrez jumatatea de teren pe care este construita casa si anexele.stiu ca trebuie intabulata fiecare bucata de teren in parte.ma intereseaza daca o sa platesc un nou titlu de proprietate sau doar in modific pe cel vechi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu proprietate ioanabozgan ioanabozgan Bunici decedati;Mostenitori pe titlul de proprietate:mama si matusa; Pe baza unei adeverinte de punere in posesie de la primarie,matusa vinde un bucata teren ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare teren Anca I. Anca I. Buna ziua. Am urmatoarea situatie: un teren mostenit de la tatal meu dobandit prin retrocedare cu titlu de proprietate. Am urmat procedurile de mostenire.. ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)