avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare teren

Buna ziua. Am urmatoarea situatie: un teren mostenit de la tatal meu dobandit prin retrocedare cu titlu de proprietate. Am urmat procedurile de mostenire.. certificat de mostenitor, partajul cu ceilalti mostenitori, cadastru pe tot terenul cu drum de servitute. Acum am parcelat o parte din teren deci am partea de cadastru, am un certificat de urbanism care imi expira pe 11 mai anul in curs si vreau sa vand una dintre parcele. Dupa parcelare nu am facut dezmembrarea si intabularea. Va rog daca imi puteti raspunde la urmatoarele intrebari legate de actele necesare pt. vanzare:
1. daca mai este necesar sa prezint la notariat titlul de proprietate in original - am copie legalizata
2.a) certificatul de urbanism pe care il am este eliberat pt. parcelare - mai este necesar un altul cu specificarea " pentru vanzare " ?
b) daca nu este necesara eliberarea unui alt CU pana la ce data il pot folosi pe cel care expira la 11 mai 2010?
Eu am intrebat anul trecut la notariat si mi s-a spus ca pot face dezmembrarea si intabularea o data cu v-c urmand ca intabularea pt. parcela vanduta sa se intabuleze direct pe numele noului proprietar, dar nu am informatii v-v de CU si nu stiu daca au aparut alte modificari legale intre timp.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:08, 19 Aprilie 2010
Pentru incheierea contractului de vanzare cumparare nu este necesara prezentarea CU.
Acest certificat poate fi cerut de oricine, nu neaparat de proprietar. Cumparatorul poate sa il solicite primariei tocmai pentru a fi sigur ce are voie si ce nu are voie sa face pe terenul respectiv. Dar prezentarea la notar, in momentul incheierii tranzactiei, nu este obligatorie.
Daca tot ati facut actele pentru dezembrare, ar fi bine sa faceti si operatiunea ca atare. La urmatoarele vanzari veti vinde fiecare parcela in parte, fara sa va mai bateti capul cu cate 2 operatiuni: dezmembrare + vanzare.
Titlul de proprietate trebuie sa il prezentati in original. In cazul dvs, titlul de proprietate este dat de certificatul de mostenitor si de contractul de partaj. Titlul tatalui dvs de proprietate poate fi prezentat in copie, cel mult copie legalizata.
buna ziua.
este posibil sa vi se ceara C.U. doar pt parcela pe care o instrainati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol dcs1977 dcs1977 Salut Am cumparat ceva pamant prin 2000. Cu act de vanzare cumparare de mana, in baza unui Titlu de Proprietate. Tilul este pe numele a 4 persoane. Pe actul ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune lorma lorma Buna ziua,am si eu o intrebare......Suntem 4 mostenitori pe un teren agricol,titlul de propietate original se afla la un unchi de al meu.Eu am spus ca ma ocup ... (vezi toată discuția)