avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare impotriva angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare impotriva angajator

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:

Am un contract de munca incheiat pe o perioada nedeterminata, sa spunem standard (8h/zi, 5 zile/saptamana, 21 zile de concediu). Lucrez in firma de 2 ani si toate evaluarile mele au fost cel putin " conform asteptarilor".
Problema care a persitat in toata aceasta perioada este ca volumul de munca este extraordinar de mare , personalul este putin, asteptarile angajatorului fiind ridicate (termene de predare a lucrarilor strans, informatie de prelucrat voluminosa). Precizez faptul ca postul ocupat presupune munca la birou si nu implica munca fizica.
Timpul alocat pentru realizarea obiectivelor este minutios evaluat - fiecare salariat completeaza zilnic o fisa cu timpul alocat pentru realizarea sarcinilor din ziua respectiva. Dar, timpii alocati pentru activitatile respective sunt prestabiliti de catre angajator. Astfel, toti timpi adunati pentru activitatile dintr-o zi sa nu depaseasca 8 ore/zi. In realitate, este imposibil sa te incadrezi in aceste perioade. Aceasta, din pacate nu este o parere subiectiva, ci corespunde realitatii. Eu o cunosc de 2 ani , de cand sunt in cadrul companiei si nu sunt singura persoana aflata in aceasta situatie. Numarul celor afectati , cel putin cei din echipa mea, este mai mare de 10.
Cele mentionate se pot proba daca este necesar : astazi 25.02.2011, ora 20:10, inca pot fi gasite persoane la birou muncind . In oricare din zilele din aceasta saptamana, la ora 23:00, mai erau persoane la birou. In oricare din zilele urmatoare la ora 20:00, sau chiar mai tarziu, vor fi gasite aceleasi persoane muncind.
Din pacate, un alt loc de munca este greu de gasit. De asemenea, sa protestezi in fata angajatorului este si mai dificil. Risti sa-ti pierzi locul de munca. Acest lucru trebuie evitat cu orice pret, in conditiile in care ai un credit de platit si un copil de crescut.
Ce se poate face intr-o astfel de situatie? Cum poate fi "imblanzit" angajatorul, astfel incat sa fie mai uman cu angajatii sai si nici unul dintre acestia sa nu sufere sanctiuni, daca se afla cumva ca el este cel care a solicitat o inspectie legata de protectia , de exemplu. Cum putem iesi din aceasta situatie sau ce putem face pentru a o imbunatati?

As aprecia, daca ar fi posibila transmiterea unui raspuns pe e-mail.

Va multumesc anticipat pentru suport.

MariaAndrei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 26 Februarie 2011
Buna seara !
sa inteleg ca dvs. doriti o solutie care sa nu va implice ( pe dvs., si acei salariati) . Ei bine o asemenea solutie , nu exista ...ori discutati cu angajatorul si daca nu gasiti solutii puteti merge pana la a-l actiona in instanta , ori va cautati un alt loc de munca ....
O solutie ar fi infiintarea unui sindicat sau alegerea unor reprezentanti ai salariatilor care sa negocieze cu angajatorul asprecte legate de activitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absent nemotivat sau cum se poate proceda? eduardvl eduardvl Bună ziua, Având în vedere prevederile Codului Muncii, care stipulează că (singurul caz): salariatul poate fi trecut absent nemotivat la locul de muncă ... (vezi toată discuția)
Program flexibil - angajat part time AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, In ce masura ar putea fi inserat un program flexibil in contractul unui angajat cu timp partial, astfel incat sa reflecte, pana la urma ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)