avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cerere de interventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cerere de interventie

am facut o reclamatie la OPC care a amendat banca conform OUG 50/2010. Banca a depus plangere contraventionala la judecatorie iar eu am depus cerere de interventie in interes propriu unde am cerut instantei sa se constate printre altele ca procesul verbal corespunde realitatii ca mi s-a introdus un comision nou care doresc sa fie eliminat si ca doresc restituirea sumelor de bani care mi-au fost percepute ilegal .Precizez ca toate acestea au fost constatate si dispuse si de agentul constatator .Banca a depus intimpinare si a aratat ca cererea mea de inerventie nu se incadreaza in domeniul contraventional ci in cel al pretentiilor si al anularii actului aditional implementat ilegal de banca .Desi am precizat instantei ca doresc restituirea sumelor de bani deoarece asa a dispus agentul constatator aceasta mi-a respins cererea ca inadmisibila sustinand ca excede cadrului contraventional deoarece eu doresc doar restutuirea sumelor de bani.Ori daca eu imi puteam recupera acesti bani doar prin mentinerea si nu anularea procesului verbal de contraventie cum isi justifica instanta solutia. Eu daca ma adresez altei instante cu actiune in pretentii si banca anuleaza procesujl verbal ce sanse mai am sa castig.Instanta nu trebuia daca avea dubii obligatia sa-mi ceara sa precizez actiunea/cererea sau nu putea sa disjunga cauza si sa se pronunte totusi asupra celorlalte capete de cerere care erau in domeniul contraventional
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 08:36, 27 Februarie 2011
Da, instanta a constatat in principiu ca obiectul de judecata al plangerii promovata de Banca este "anularea p-v dat de OPC" .pe cand cererea dumneavoastra de interventie vizeaza alt 'obiect de judecata' si anume ""PRETENTII"".
Puteti formula o ""cerere inpretentii"" impotriva bancii si folositi ca probe P-v al OPC si hotararea de respingere a plangerii promavate de banca daca instanta va constata ca plangerea este neintemeiata.....#-o#-o:((:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am mare nevoie de un sfat nelusrujoiu nelusrujoiu Am trei contracte de credit incheiate cu o banca .Dupa aparitia OUG 50 am notificat banca privind neacceptarea actelor aditionale ,apoi am depus o plangere la ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate crr interventie in cadrul unei plg contraventionale dumitru2000 dumitru2000 poate instanta sa califice ca "inadmisibila" o cerere de interventie in interes propriu, respectiv in interesul altei persoana, motivat de faptul ca litigiul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal completat gresit? sebypopa sebypopa Buna, in data de 23 .02.2011 mi s-a intocmit un proces verbal in valoare de 603lei pentru placuta inmatriculare lipsa in fata. Fiind nervos ca dupa ce am ... (vezi toată discuția)