avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzare firma

Buna ziua,
o firma care detine un teren intravilan ar vrea sa o cumpere o persoana straina(fizica sau juridica, in functie de cum este mai simplu si mai putin costisitor).Intrebarea este care este calea cea mai simpla si mai putin costisitoare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: aleius , utilizator 18:55, 1 Martie 2011
Vrea sa cumpere firma sau numai terenul?
Daca vrea firma, trebuie contract de cesiune parti sociale, hotarare AGA, act constitutiv modificat, depuse la ORC si publicate la M.Of.
Trebuie sa tineti cont ca :
- O persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.
- O societate cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana.

Imi cer scuze pentru neclaritate.Ideea este ca persoana straina vrea sa cumpere terenul si vrem sa gasim calea cea mai putin costisitoare pentru noi(ma refer la taxe, impozite).
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu asociat unic Alexandru1984 Alexandru1984 Salut. Am mare nevoie de un sfat. Situatia ar fi urmatoarea: un srl din romania are ca asociat unic echivalentul unui SA dintr-un alt stat UE. Acolo este ... (vezi toată discuția)
Se poate schimba un asociat unic cu un altul tovyis tovyis in cazul in care primul din el renunta la firma si vrea sa o cedeze catre alt asociat unic care este varianta cea mai rapida de schimbare si ce costuri? (vezi toată discuția)
Asociat unic în două firme după achiziția părții minoritare stepanadrian stepanadrian Asociat unic într-o firmă (srl) și asociat majoritar într-o altă firmă, dorește să cumpere partea asociatului minoritar, astfel devenind asociat unic ... (vezi toată discuția)