avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel castigat fara achitare taxa timbru - se poate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel castigat fara achitare taxa timbru - se poate anula?

Buna,
Am introdus actiune in pretentii, am achitat taxa de circa 50 milioane vechi si am castigat.
Parata a facut apel, nu m-am prezentat datorita vremii nefavorabile, dar am trimis intampinare prin posta.
Am aflat din condica faptul ca am pierdut, apelul a fost admis si mi s-a respins actiunea, inca nu s-a redactat, si nu stiu pentru ce s-a modificat hotararea de la fond, dar am aflat ca apelanta parata nu a platit nici o taxa de timbru.
Eu acum trebuie sa fac recurs, dar nu mai am bani de taxa. Ce ma fac? Pot sa anulez apelul ca netimbrat, sau care ar fi solutia?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kyrrdan , utilizator 20:25, 19 Aprilie 2014
desi a trecut ceva timp, imi fac datoria sa va anunt ca nu s-a intamplat nimic din tot ce credeam ca instantele trebuiau sa verifice.
Pe scurt, am declarat recurs, am fost citat sa platesc 1/2 din pretentiile de la fond (nu din taxa de la apel), am platit 25 milioane si am pierdut recursul.
La recurs nu am invocat nulitatea apelului ca insuficient timbrat, ci am pierdut pe considerente de favorizarea partii adverse. Trist, dar adevarat!
Daca mai este cineva interesat de detalii despre acest subiect, va stau la dispozitie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
kyrrdan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
Vă rog frumos să-mi spuneți în temeiul cărui articol din ... nuexistă nuexistă Vă rog frumos să-mi spuneți în temeiul cărui articol din Legea nr. 196/2018 privind funcționarea Asociațiilor de Proprietari actualizată, este ... (vezi toată discuția)
Tribunalul a stabilit taxa de timbru mai mica decat cuantumul legal bodisin bodisin Ce remediu procesual pot folosi ca intimat -parat in conditiile in care s-a stabilit IN RECURS taxa judiciara mai mica decat cuantumul legal ,iar reclamantul ... (vezi toată discuția)