avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă politisti de frontiera arestati
Discuție deschisă în Discuţia la modă

politisti de frontiera arestati

Buna ziua.
Cum se pot apara politistii de frontiera arestati?
Sunt ei un pericol pentru societate?
Merita tratati in acest fel?
Cati ar trebui sa fie langa ei?(portarul de la spital,asistenta,doctorul,politistul rutier.profesorul,educatoarea.....toti primesc bani).
Cel mai recent răspuns: ContSters198945 , utilizator 16:21, 3 Aprilie 2011
Ce rezolvare poate sa vina de la un om? Daca te duci la spital, de unde vii cu o afectiune si pleci cu 7, pana nu le bagi in buzunar ceva nici nu se uita la tine. OK, daca nu fac asta, mor pe patul de spital; asta daca ma si interneaza... Pe de o parte tind sa ii inteleg. Au salarii mici, nu au cu ce sa traiasca, dar noi cu ce traim? Nu toata lumea isi permite sa arunce cu mii de lei in stanga si in dreapta sau sa traiasca normal, fara sa se intrebe "daca iau astazi un pui, ce mancare pot face sa imi ajunga pe cat mai multe zile?". Dar totusi nu pot sa ii inteleg pentru ca au depus un juramant si se presupune ca ei, medicii, ar trebui sa imi salveze mie viata.
La fel si cu vamesii, la fel si cu toti cei care iau pe sub mana. Zicea cineva ca "toata lumea ia pe sub mana, mai mult sau mai putin, ca stim sau nu stim". Exista insa si oameni care nu fac treaba asta. Oare cum pot aceia sa traiasca si ceilalti nu? Fac o comparatie cu alte tari care in adevar sunt mai civilizate decat Romania si acolo exista salarii, nu bataie de joc. Salariile mici nu cred ca sunt niste motive intemeiate pentru a lua spaga.
Spunea cineva ca vamesii nu isi vor mai face treaba. Atunci sa fie dati afara! Nu este nimeni indispensabil, de ce sa rapim sansa unui om care poate fi corect sa nu ajunga acolo?
Ce ma irita pe mine este ca fenomenul "darului" este acceptat de majoritate din diverse motive - scopul scuza mijloacele. Dar ... tu, ca vames, cand stii ca vine unul cu 10 fete dupa el, cum poti sa il lasi, pur si simplu, sa treaca?
Daca ar exista mai multa responsabilitate, chiar si asa, cu salarii mici, cred ca lucrurile s-ar schimba. "Munca de mantuiala" e la ordinea zilei, dar haideti sa ne mai gandim ca putem sa ii influentam pe ceilalti sa faca lucrurile corecte, sa ne castigam respectul prima data fata de noi insisi, apoi fata de ceilalti.
E greu... Nu stiu daca lucrurile au sa se schimbe. Mi-e mila de cei care sunt cinstiti si sufera. Dar, la urma urmei, eu vad asta ca pe o problema de educatie. Poate de asta sustin, cred in continuare ca profesorii sunt cei mai nedreptati in primul rand. Educatia nu se face la 20 de ani, ci de cand face plodul ochi.
O parere persoanala ... Sper totusi, pe baza optimismului ca macar eu sa arat corectitudine inainte de a cere. De asta prefer sa ma tratez la un spital privat, de asta prefer sa nu dau pe sub mana vamesului doar ca sa isi faca datoria.
Spaga,dare de mina,o atentie,o ciocolata si totusi pina cind?
O intimplare ce sotul meu a zis ca nu se poate,eram in vama,ne intorceam din vacanta,si fata mea cea mare cu pasaport de Romania cei doi mici cu pasaport belgian,cind au venit vamesii pai la baieti doar vazind Belgie nu sau uitat mai mult, in schimb la al fetei au inceput sa intrebe de acte ce nu era nevoie mai ales ca ii dadusem tot ce stiam,care dupa o mica discutie vazind ca am dreptate a trecut mai departe. Dupa citeva minute urca soferul autocarului,pt ca eram cu autocarul, si ne zice sa scoatem cite 10 €,nu lei,euro la care eu iam zis eu am totul in ordine nu ascund nimic pt ce sa dau si zice daca vor ei cauta un chichit si ramii in tara.Dupa traducera facuta sotul asta imi raspunde"dar nu suntem in Romania?nu sunt deschise frontierele?pina ca vroia sa sune la ambasada belgie,dar l-am calmat am data 20 € ca cereau 10 pt persoana,asa ca socotiti oameni buni cit le intra in buzunare la acei vamesi pe zi calculind ca nu un singur autocar trecea.
Sau de curind am avut nevoie de Apostila de la Haga pe diploma de bac,dar dupa alergat de la primarie la birou si nu mai stiu unde(sora mea a alergat ca eu nu sunt in tara)i se spune ca daca scoate si ea un 50 €(exact asa i sa spus) din buzunar poate o sa io puna, pentru ca din cite am auzit nu se mai pune in orasul unde locuiesti sau unde poti,ci de acolo de unde sa eliberat actul,asa ca am renuntat si o sa trebuiasca sa:ori vin eu in tara si ma duc in orasul unde am facut liceul; ori ma duc aici la ambasada(unde si aici trebuie sa dau bani) ca romanul e roman ori unde il duci chiar daca vede evolutia din tara respectiva el tot cum sa scoata bani de la amirit se gindeste.
Poate sunt rea ori prea corecta,poate nu am dreptate,cine stie dar ceea ce eu am simtit pe propria mea piele asta e cicatrice nu doar o vorba auzita si spusa mai departe.
Pe unde am umblat si cite hirtii si acte am facut aici in strainatate doar de corectitudine mam lovit,de oameni care nu ma cunosteau si care doar printr-un e-mail imi ziceau"stati fara nici o grija ca ma ocup personal"sau" trimiteti actele originale prin posta ca vi le trimit inapoi cind termin de rezolvat"si pot sa va asigur ca toate au ajuns la timp si chiar cu aviz prin e-mail ca lea trimis si sa ii raspund daca le-am primit.
Nu mai spun de serviciul medical ca e mare diferenta si sa stiti ca o saraca asistenta din tara sau chiar doctor poate daca tehnologia si resursele ar fi altele in spitalele sau clinicile unde lucreaza poate si ei ar trata de alta forma pacientul si nu ar mai primi asa zisa "ciocolata" ,
Dar ma intreb tineretul din ziua de astazi care are ocazia sa iasa din afara granitei Romaniei si sa invete oare va pune in practica doar meseria sau si stilul de viata si corectitudinea ce o intilneste?, va avea intelepciunea de a schimba cit de cit sistemul ce parca ramine blocat in timp ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat - pot intra in romania? joony joony :-/ buna am si eu o intrebare, ma pot duce in romania cu buletinul expirat? (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minori nicusoara nicusoara buna seara! as dori sa stiu daca pot iesi din tara cu cei 2 copii minori in urmatoarele conditii: - fiecare copil are pasaport propriu; -am declaratia sotului ... (vezi toată discuția)
Privare de libertate liceul dimitrie bolintineanu raduana raduana Buna ziua.Sunt parinte al unui elev de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, promotia 2013 Doresc sa stiu daca putem sa dam in judecata pentru ... (vezi toată discuția)