avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este considerata clauza abuziva prelungirea automata a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este considerata clauza abuziva prelungirea automata a contractului dupa expirarea perioadei determinata, care este stipulata/impusa intr/un act aditional ?

Am solicitat telefonic in cursul luinii ianuarie a.c. rezilierea contractului dupa expirarea perioadei contractuale (23.02.2011), fiind mutat cu serviciul in alt judet, iar solicitarea in scris am trimis-o in cursul ultimei luni contractuale, februarie a.c..
Raspunsul primit a fost ca trebuie sa mai platesc inca 11 luni contravaloarea abonamentului pentru cele două numere de telefon conform clauzei din actul aditional al contractului.
Mentionez faptul ca, în actul aditional la contract incheiat de asociatia (din care fac parte –I.P.A.- cu firma Orange Romania) exista o clauza: „Art. 2.2. Daca utilizatorul nu socita, in scris, rezilierea contractului cu 30-45 de zile calendaristice inainte de expirarea perioadei de valabilitate, acesta se prelungeşte, de drept, de fiecare dată, cu cate un an. ” Precizez ca aceasta clauza este impusa utilizatorului fara ca acesta sa aiba dreptul de a o refuza.
Va rog respectuos, sa-mi comunicati daca aceasta clauza prevazuta de Legea 363/2007 Anexa – lista cuprinzand clauze ca fiind considerate abuzive: „pct d. Dau dreptul comerciantului sa prelungeasca automat un contract incheiat pentru o perioada determinata, prin acordul tacit al consumatorului, daca perioada limita la care acesta putea sa isi exprima optiunea a fost insuficienta” este o clauza introdusa abuziv.
Cu deosebit respect, Costel
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 12:55, 28 Februarie 2011
Aici se incalca Ordonanta 21/1992-privind protecţia consumatorilor

Art. 10. - Drepturile consumatorilor, la încheierea contractelor, sunt:

i) de a fi notificaţi cu 30 de zile înainte de data la care contractul se prelungeşte în mod automat pentru o perioadă de timp determinată sau nedeterminată, în vederea formulării în scris de către consumator a unei opţiuni de prelungire a valabilităţii acestuia

Atata timp cat nu ati fost notificat astfel incat sa formulati in scris optiunea dvs. de prelungire sau nu, reprezentantii operatului de telefonie mobila au incalcat legislatia din domeniul protectiei consumatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament telefonic care sa expirat cum se poate rezilia vasile2020 vasile2020 sa expirat abonamentul dar are o clauza in contract prin care se prelungeste tacit nu am beneficiat de telefon sau alt ceva si nu vrea sa-l rezilieze fara sa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cu un provider de internet luciandan luciandan Buna ziua. Pun si eu in discutie urmatoarea situatie si as avea nevoie de un raspuns/parere. Am un contract la o firma de internet. Acum o luna de zile am fost ... (vezi toată discuția)
Obligatiile firmelor la expirarea contractelor adelame adelame am si eu o intrebare....in legatura cu o firma cablu TV: la expirarea unui contract nu sunt obligati sa anunte ca nu vor mai exista extraoptiunile??? (de ... (vezi toată discuția)