avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi ce se pot dobandi daca esti infiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi ce se pot dobandi daca esti infiat

Care este diferenta intre infiere cu drepturi depline si cea fara drepturi depline .Eu am fost infiat de tata la varsta de 26 ani.Anul acesta se face succesiunea dupa tatal meu care ma facut mai am dreptul la averea lui ? Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: DANIELA TONICA , Avocat 05:43, 28 Februarie 2011
dvs ati fost infiat, deci in acte tatal dvs este persoana de sex masculin care v-a adoptat. In aceasta situatie legatura de rudenie cu tatal natural nu s-a stins, intrucat pe actul dvs de nastere este trecut tatal biologic, care a decedat. dvs sunteti descendent al acestui defunct, deci puteti participa la dezbaterea succesiunii.
Daca adoptia este cu efecte restranse dumneavoastra pastrati legaturile de rudenie si cu familia naturala si implicit drepturile succesorale fata de tatal natural
Insa, daca adoptia este cu efecte depline, dumneavoastra pierdeti orice legatura de rudenie cu familia naturala si nu aveti nici un drept asupra mostenirii tatalui natural.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi infiat costiconstantin costiconstantin buna ziua in anul 1978,am fost infiat de o familie cu acordul parintilor mei biologici. Dupa o luna de la infiere, mama adoptiva a decedat ,dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate irina.modrea@gmail.com irina.modrea@gmail.com Parintii mei biologici au divortat, iar in urma divortului tatal meu si-a schimbat numele si eu si mama am luat numele celui de-al doilea sot al mamei. Incerc ... (vezi toată discuția)