avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontarea cheltuielilor pt membrii ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontarea cheltuielilor pt membrii ONG

Conduc un ONG. Doresc sa stiu daca pot sa decontez cheltuielile de transport, cheltuielile de cazare si cheltuielile de masa ..pentru membrii Asociatiei.
Care este procedura de decontare? si care sunt cuantumurile pentru fiecare cheltuiala mentionata?
Se poate acorda diurna? (cum se deconteaza?)
Se poate face plata in avans a cheltuielilor?
Membrii asociatiei vor participa la un festival. Membrii asociatiei nu au calitatea de angajat si nu au fost semnate contracte de voluntariat.
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 10:09, 28 Februarie 2011
Diurna si cazarea se pot deconta numai pntru personalul angajat:

Indemnizatie zilnica ce se acorda, in conditiile legii, persoanei incadrate care se deplaseaza in alta localitate pentru indeplinirea unor sarcini de serviciu.

In ceea ce priveste transportul, se pastreaza prevederile OUG care limita aceste drepturi la:

Sumele cheltuite de firme pentru masinile folosite la transportul de persoane, cu maximum noua locuri, nu vor fi considerate nici anul viitor drept cheltuieli deductibile, deoarece Guvernul va extinde pana la sfarsitul anului 2011 valabilitatea acestei prevederi, introduse in aprilie anul trecut.

Perioada de limitare a deductibilitatii cheltuielilor privind combustibilul va fi prelungita pana la 31 decembrie 2011 printr-o ordonanta de modificare a Codului Fiscal.

"In perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv, nu sunt cheltuieli deductibile cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului", se arata in document.

De la aceasta restrictie vor fi in continuare exceptate vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv taxi, pentru inchirierea catre alte persoane, pentru instruirea de catre scolile de soferi, pentru reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, masinile utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca.

In perioada 1 mai 2009-31 decembrie 2010, cheltuielile de combustibil pentru vehiculele rutiere motorizate destinate exclusiv transportului rutier de persoane au reprezentat cheltuieli nedeductibile la determinarea impozitului pe profit.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
ContSters167247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile-bonuri motorina si taxi Fl0r3ntina Fl0r3ntina cum inregistrez bonurile de motorina si bonurile de taxi in contabilitate? (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala conbustibil natalia2010 natalia2010 Buna ziua Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul pentru o firma de consultanta in domeniul managementul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat tiberiussly tiberiussly Buna. Cheltuielile cu combustibilul si de reparatii ale masinii se pot deconta pe firma pe baza unui contract de comodat ? Multumesc. (vezi toată discuția)