avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare paine
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare paine

firma produce paine din grau propriu(graul provine si de la arendatori).Mentionez ca la arendatori li s-au dat bonuri pentru graul lasat special pentru a cumpara paine.Societatea valorifica painea la magazinele de pe raza comunelor si oraselor invecinate.In comunele in care sunt arendatori de-ai societatii noastre painea se valorifica si pe bonuri.Actele care insotesc painea sunt factura fiscala pentru ce se incaseaza bani de la clientii nostri,dar nu stiu ce acte trebuie sa insoteasca painea pentru ce se valorifica pe bonuri.Eu zic ca pentru painea vanduta pe bonuri de catre agentul economic din comuna nu trebuie sa emit factura,ar trebui incheiat un protocol intre societatea mea si societatea care-mi vinde painea precum ca presteaza un serviciu,emite factura de prestare pentru un numar de paini pentru care trebuie sa-mi predea si bonurile incasate de la cei care cumpara painea pe bonuri pe baza de proces verbal.Este corect ca ag.economic care ne presteaza serviciul de a ne vinde painea pe bonuri sa bata bon fiscal pe casa?

Alte discuții în legătură

Contabilitate brutarie ela1987 ela1987 Buna ziua. Am urmatoarea problema: in cazul unei brutarii care primeste grau de la persoane fizice m-am gandit sa procedez in felul urmator: -Primire grau pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare paine pe bonuri valorice florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Asa cum se intampla in majoritatea zonelor rurale, oamenii dau grau unei fabrici de paine si primesc in schimb bonuri valorice ( un bon = 2 paini). ... (vezi toată discuția)
Chitanta vs bon fiscal ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca mai nou o societate este obligata sa emita bon fiscal catre o alta societate....? Eu nu stiu de asa ceva, poate stie ... (vezi toată discuția)