avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta vs bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta vs bon fiscal

Buna ziua,

Stie cineva daca mai nou o societate este obligata sa emita bon fiscal catre o alta societate....? Eu nu stiu de asa ceva, poate stie cineva....

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:56, 16 Aprilie 2011
depinde de profilul de activitate si de modalitatea de incasare
O societate care vinde cu amanuntul emite bon fiscal tuturor cumparatorilor, indiferent ca sunt persoane fizice sau juridice. La cerere, este obligata sa elibereze si factura.
noi emitem factura pentru persoanele juridice si apoi pentru incasare chitanta. deci, daca vindem cu amanuntul sa inteleg sa suntem obilgati sa emitem bon fiscal? puteti sa-mi indicati legea potrivit careia se procedeaza astfel?

Multumesc.
LEGE 64/2002
Atentie daca vindeti si catre populatie si catre PJ trebuie sa tineti evidenta pe gestiuni separate. Daca vindeti si catre personele fizice este indicat sa achizitionati casa de marcat. Amenda pentru vanzare catre populatie fara sa emiteti bon fiscal este intre 2.000 lei si 10.000 lei. Daca vindeti doar catre PJ nu este necesar sa achizitionati casa de marcat. :)
savulescuiulian a scris:

(...)
Atentie daca vindeti si catre populatie si catre PJ trebuie sa tineti evidenta pe gestiuni separate. (...)In seara aceasta mi-am facut cumparaturile la Kaufland. Din cate stiu, este un magazin cu amanuntul. Din aceeasi gestiune se pune marfa in cosuri se trece pe la aceeasi casierie unde se da bon fiscal. Cei ce vor factura se duc la iesire si o primesc, indiferent ca sunt persoane fizice sau juridice.

Cineva greseste aici. Cine?

Alte discuții în legătură

Cum se ține gestiunea unui magazin de papetărie care vinde atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice? mi s-a spus că trebuie să am două gestiuni paulica_67 paulica_67 Am un magazin de papetarie.marfa o vand clientilor numerar, cu bon de casa, iar unor firme o vand cu factura ,pe care o platesc ulterior la trezorerie sau ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata sau cu amanuntul? nicolae mariana nicolae mariana Buna ziua, Acum o saptamana mi-au iesit actele pentru firma.Obiectul de activitate este \\"Comert cu ridicata a altor masini si echipamente\\"-cod Caen ... (vezi toată discuția)
Gestiune cu ridicata cimpazu cimpazu buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca dintr-o gestiune cu ridicata pot vinde atat la persoane juridice cu factura cat si la persoane fizice cu bon ... (vezi toată discuția)