avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... obligatie coplatitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

obligatie coplatitor

Buna ziua,
Am facut imprumut, la banca, pe numele meu. Sotul este coplatitor. Ce se intampla in momentul in care eu nu mai pot plati ratele? Mentionez ca in acest moment sunt in divort si ca nu am facut partaj.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 13:11, 28 Februarie 2011
daca se va ajunge la o executare silita, creditorul poate recupera datoria de la oricare din soti sau de la amandoi.
dar daca eu nu mai platesc, banca se indreapta, mai intai, asupra lui in calitate de coplatitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj sedal sedal in perioda casniciei fostul sot a facut niste credite fara instiintarea si acordul meu, acesta fiind unul din motivele pentru care am divortat. daca el nu-si ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos dati-mi un sfat - executare bun comun ivanoiu ivanoiu am luat un umprumut de la cec in 2007 in valoare de 21000 ron, impreuna cu sotul. In 2010 am divortat iar imprumutul nu a mai fost platit de nici unul dintre ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la imprumut bancar misu1972 misu1972 Buna ziua, am fost casatorit pana in anul 2012 cand am divortat in mod amiabil la notar. In anul 2011, in timpul casatoriei, sotia a facut un imprumut pe ... (vezi toată discuția)