avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie

Buna ziua. Locuiesc la o curte comuna cu 4 apartamente, doua dintre acestea fiind retrocedate fostilor proprietari, mai bine zis urmasilor acestora, acestia locuind in Germania. Ei au imputernicit pe cineva sa ia hotarari in numele lor. Astfel, aceasta persoana care ar avea o procura de administrare a imobilelor, a depus o reclamatie la politie, precum ca in curte se fac lucrari de constructie. A venit politia, a constatat la fata locului ca nu se fac lucrari de constructii, dar drept urmare mie si vecinului de la ap.1 care este si el proprietar, ne-a cerut autorizatia de constructie a gardului care delimiteaza proprietatea. Eu nu am asa ceva, fiindca cand am cumparat gardul era construit. Ni s-a impus de catre politie sa daramam gardurile ca altfel ne sanctioneaza cu amenda. Mentionez ca eu am cumparat de 7 ani, iar vecinul de 34 de ani. Aceasta persoana care a revendicat si i s-a retrocedat locuintele si care la randul ei a imputernicit pe altcineva sa ia hotarari in numele ei, nici macar n-a fost curioasa sa vada vreodata cum a aratat curtea si gradina pana cand eu nu am facut curatenie si am pus flori peste tot. Acum vine si ne reclama la politie ca facem constructii fara autorizatie, ceea ce nu-i adevarat. Si mai mult, politia in loc sa verifice strict de sesizeaza ea, se leaga de niste garduri facute de 30 de ani. Intrebarea mea este: sa daram gardul sau nu? Daca primesc amenda o pot contesta in instanta si ce sanse am de a castiga. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:49, 28 Februarie 2011
Numai Primaria face constatari privind constyructiile ridicate fara autorizatie.Politia nu are astfel de competente. Mergeti la un notariat cu 2 persoane care nu sunt ruda cu dvs. dea dea declaratii autentice privind momentul construirii acelor garduri,declaratii pe care le veti folosi in caz de control si care va ajuta sa mentineti gardul . Amenda si obligatia de ridicare a constructiilor se prescriu in termen de 5 ani (legea 50/91)de la ridicare .
Dreptul primariei de a aplica amenda in cazul constructiilor ridicate fara autorizatie se prescrie in termen de 2 ani de la data ridicarii constructiei respective (legea 50/1991, coroborata cu Ordinul 839/2009 - normele de aplicare). Asa ca...termenul in care vi se putea aplica amenda este demult depasit.
va sugerez sa nu daramati gardul. puteti proba ca ati cumparat proprietatea cu gard cu tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un gard montat intr-o curte aflata in indiviziune se poate prescrie ? tiberiu34mario tiberiu34mario Daca la un imobil cu mai multe apartamente in care terenul aferent este in indiviziune o parte din coproprietari isi monteaza garduri dupa bunul lor plac si ... (vezi toată discuția)
Reconstruirea unui perete cu autorizatie de reparare sau de modificare bgm1 bgm1 Buna ziua! Detin o constructie veche de peste 40 de ani (magazie de lemne din caramida, cu fundatie) realizata pe hotar. Intrucat peretele care se afla pe ... (vezi toată discuția)
Gard intre vecini adriana_r adriana_r Am construit o casa intr-o zona in curs de constructie la periferie de oras, deci casele sunt destul de rar amplasate, iar eu de exemplu inca nu imi cunosc ... (vezi toată discuția)