avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in week-end
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in week-end

Buna,

Eu lucrez intr-o companie unde se lucreaza in week-end si am avut concediu medical de vineri pana luni ( 4 zile, dupa cum scria pe document). La serviciu insa am intampinat probleme in ceea ce priveste pontajul, raspunzandu-mi-se ca sistemul nu permite inregistrarea concediului medical sambata si duminica, aceste zile fiind considerate libere legal. As vrea sa imi raspundeti, daca puteti, daca acest concediu nu se poate elibera pe zilele de week-end conform legii, sau este ceva strict la nivelul companiei in care lucrez.

Daca absentez nejustificat in mai multe zile de weekend ma pot concedia LEGAL pe motiv de indisciplina (nu intentionez sa fac asta, imi place locul de munca :d) ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: amdbuc , utilizator 19:59, 28 Februarie 2011
1. Zilele de sambata si duminica sunt zile libere legale (Codul muncii).
2. Daca angajatorul dvs. are alt program stabili prin CCM al unitatii sau prin Regulamentul intern, adica daca se lucreaza sambata si duminica si sunt stabilite alte doua zile de repaus saptamanal, atunci zilele de sambata si duminica sunt zile lucratoare iar celelalte doua zile sunt nelucratoare.
3. In situatia de la pct.2 se vor plati zilele de medical de sambata si duminica. Pentru asta trebuie sa justificati la Casa de Asigurari de Sanatate care este programul stabilit asa cum am spus mai sus.
Va multumesc mult. Din pacate zilele acelea a trebuit sa le recuperez, dar o sa ma ajute pe viitor, desi sper sa nu fie cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor si lamurire elaida elaida Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)
2 mai recuperat in zi de sambata merepere merepere buna ziua. i compania unde lucrez a decis recuperarea zilei de 2 mai intr-o zi de sambata. in aceste conditii in ziua de sambata se lucreaza 8 ore? multumesc (vezi toată discuția)
Codul muncii ana_strengaritza ana_strengaritza am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)