avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... A doua casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

A doua casatorie

O persoana casatorita cu un cetatean strain si divortata, in Spania, vrea sa se recasatoreasca in Romania. Actele de care are nevoie pentru a doua casatorie se obtin in 6 LUNI, asa ni s-a spus de la starea civila. Problema uriasa este ca a fost fixata data nuntii (peste o luna), s-a investit deja destul de mult, s-au stabilit concediile, asa ca singura solutie ar fi sa declare ca nu a mai fost casatorita si sa depuna actele asa. Ce i s-ar putea intampla daca alege sa procedeze asa?
Doi, nu vad ce lagatura are nunta cu acea cununie civila. La fel, luna de miere. Sunt lucruri juridicecare sunt impiedicate, dar cele non-juridice care se pot duce pana la capat. Decat sa fie asa pierderi mari...

Nici cununia religioasa nu se face fara cununie civila, asa ca...

Intr-adevar, nici casatoria nu a fost inregistrata in Romania, scuze ca nu am precizat.

Ceea ce mi se pare mie absurd este ca trebuie sa astepti 6 luni ca sa primesti o amarata de hartie.

Asa te obliga statul roman sa recurgi la fel de fel de tertipuri ca sa fentezi legea.

:offtopic: Nu mai scrieti mesaje consecutive, il puteti edita pe cel anterior. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Numai asta nu se poate tine fara certificatul de casatorie, nu nici asta...
Dar... se poate face logodna religioasa, adica numai o parte din slujba de cununie. O parte care tine insa cam 40 de minute, depinde de preot... uneori o ora...
Asa incat, e de ajuns. In afara de drumul la Primarie, nu lasati pe afara nimic!
=D>
Chiar mi se pare o solutie foarte buna.
Oricum, incercati si sa inregistrati casatoria si divortul. S-ar putea ca oamenii sa fie foarte intelegatori in raport de nunta pe care ati planificat-o.
Scuze, nu stiam partea cu editatul.

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Mai am o intrebare : Cum se procedeaza la inscrierea casatoriei care a avut loc in strainatate daca nu mai poseda actul de casatorie, dat fiind ca ulterior a avut loc un divort?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
oti_s, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cununia civila, certificat prenuptial AndreeaVlas AndreeaVlas Buna seara! as dori sa va intreb in cazul in care expira termenul maxim de14 zile pt certificatul prenuptial, putem face un altul?de exemplu depunem actele pe ... (vezi toată discuția)
Nu pot divorta animaria11 animaria11 Sunt casatorita in Oman (Sultanatul Omanului) cu cetatean irakian – certificatul de casatorie este emis de catre autoritatile omaneze pe timpul ... (vezi toată discuția)
Casatorie si divort cu un cetatean strain swarowski swarowski Buna ziua! Scriu aici in speranta ca voi gasi un raspuns din partea unor profesionisti.Povestioara este ca m-am casatorit legal pe teritoriul Egiptean cu un ... (vezi toată discuția)