avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE COPIL

BUNA SEARA, EU SI SOTUL MEU SUNTEM SEPARATI DIN SEPTEMBRIE AM UN ACT NOTARIAL VALABIL 1 AN DE ZILE CARE IMI DA DREPTUL SA STAU CU FETITA IN STRAINATATE IN MOMENTUL DE FATA LOCUIM IN SPANIA . SOTUL MEU VREA SA IMI INCREDINTEZE TOATE DREPTURILE ASUPRA COPILULUI MIE CU CONDITIA SA NU DIVORTAM ESTE POSIBIL ASA CEVA IN ROMANIA? SI CUM TREBUIE SA PROCEDEZ? MULTUMESC DIN SUFLET
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:51, 28 Februarie 2011

Doar prin divortul sa poate fac incredintarea copiilor.
Dar prin art. 100 Codul familiei se poate fac ceea ce ai facut prin notariat: o decizia prin care sa acorda cu cine va locui minorului constatand ca nu locuiesti impreuna.
Art. 100.- Copilul minor locuieste la parintii sai.
Daca parintii nu locuiesc impreuna, acestia vor decide, de comun acord, la care dintre ei va locui copilul.
In caz de neantelegere intre parinti, instanta judecatoreasca, ascultind autoritatea tutelara, precum si pe copil, daca acesta a implinit virsta de 10 ani, va decide, tinand seama de interesele copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort normal sau divort la notar??? IzabelaMarin IzabelaMarin Buna seara! Sunt o femeie de 32 de ani casatorita de 10 ani cu un barbat alcooholic si violent de care vreau sa divortez cu care am si un copil. locuim in ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor! Alex2yo4u Alex2yo4u Bună ziua!!! Eu împreună cu soția și fetița noastră locuim in Bucuresti la părinți mei care stau la curte unde ne-am facut si noi propria casă! Dupa ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor elabina elabina Am deschis divortul in iunie 2010 primul termen in octombrie 2010,pana sa ajung la primul termen am renuntat la divort.Eu lucrez in italia cu contract de munca ... (vezi toată discuția)