avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere penala

legea energiei electrice da dreptul angajatilor sai sa patrunda pe proprietate privata (in lipsa proprietarilor)si sa taie pomi de la un capat la altu fara o instintare invocind legea 13/2007 art.46 lit.b.?.pomii aveau diametru de 25 _30 cm.deci nu iam plantat in 2007 cind au scos ei legea erau acolo aproximativ 50-60 ani .aceste fapte constituie fapta penala?politistul din localitate spune ca nu .daca da unde depun plingereapenala pt distrugere si violare de domiciliu.multumesc pt ajutor
..
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
miricadani, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:09, 1 Martie 2011
Chiar daca nu i-ati plantat dvs. ei pot solicita accesul pentru taiatul acestor pomi, iar daca dvs. refuzati taiatul ei se pot prevala de art. 86 pct 1) lit. (p) din legea 13/2007.
Art. 86. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
p) interzicerea de către persoane fizice sau juridice a accesului operatorului de transport şi de sistem sau de distribuţie pentru efectuarea lucrărilor de retehnologizare, reparaţii, revizii, intervenţii la avarii şi pentru defrişare sau a tăierilor de modelare pentru crearea şi menţinerea distanţei regulamentare faţă de reţelele electrice;
Astfel, aceasta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 1.000 lei, în cazul persoanelor fizice, şi cu amendă de la 25.000 lei la 100.000 lei, în cazul persoanelor juridice. - (art. 86 pct 2)
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
eu nu am revuzat accesul lor in curtea mea .eu reclam faptul ca au patruns ilegal pe proprietatea mea cind eu nu eram acasa si fara sa-mi trimita o notificare in care sa ma anute ca vin sa faca toaletarea pomilor
-Trebuia sa va notifice intentia de a intra pe terenul dvs. ,cand si pentru ce motiv.
-lipsa unui document oficial in acest sens este abuz din partea Elecrtica sau Enel( nu precizati) si sunteti indreptatit sa solicitati explicatii mai intai, prin scrisoare oficiala, transmisa prin Posta cu lista de inventar( pentru a dovedi continutul transmis) cat si despagubiri.Daca nu va raspund, mergeti mai departe.Aveti grija ca exista un termen de 2 luni de la data luarii la cunostinta( pt. anumite infractiuni), in cazul in care vreti sa depuneti o plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tăiere nuc NutuC NutuC Bună ziua! O vecină de a mea a tăiat ieri un nuc, acesta a căzut peste firele de curent electric și conexiune la rețelele de telefonie, rămânând ... (vezi toată discuția)
Plingere penala miricadani miricadani legea ener. electrice da dreptul ang. sai sa patrunda pe prop. privata {in lipsa proprietarilor ) si sa taie pomi dupa bunul lor plac fara o instiintare ... (vezi toată discuția)
Taierea unui nuc de pe proprietate privata mariapopescu mariapopescu Pentru taierea unui nuc crescut razlet pe proprietate privata este nevoie de autorizatie? Legea din 2008 care completeaza legea pomiculturii din 2003 ce ... (vezi toată discuția)