Buna ziua,
As dori sa donez apartamentul meu de 2 camere catre fiul meu major cu mentiunea ca el sau eu sa nu putem instraina apartamentul fara acordul reciproc, nu stiu termenul exact.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti cat costa donatia, unde se face, cum se numeste actul in sine!
Cu multumiri
Nicoleta Stan
se taxeaza la valoarea apartamentului, fiind un act translativ de proprietatea asupra unui imobil.
diferenta de pret intre donatie si vanzare-cumparare este impozitul platit la stat. in cazul dvs acest impozit se va calcula la pretul declarat in act, chiar cu mult inferior valorii de exepertiza a imobilului.
puteti incheia la fel de bine si un contract de donatie.
Dl. MihaiZc.,am vazut multe astfel de contracte,unde taxarea s-a facut la valoarea intretinerii;acte semnate tot de notari....In cazul solicitatii nulitatii sau anularii ,in instanta, se taxeaza la valoarea imobilului,intrucat se solicita repunerea partilor in situatia anterioara.Contractul de vanzare-cumparare cu clauza i. nu are ca obiect pretul ci intretinerea.Va rog clarificari.Multumesc!
Contractul de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager are un pret ( acest tip de contract este esentialmente oneros , lipsa pretului lipseste de efecte juridice acest act ).