As dori sa aflu in calitate de presedinta de asociatie:
- comunic cu toti locatarii sau doar cu membrii asociatiei, adica sunt obligata sa le raspund la cereri tuturor sau eu am treaba doar cu membrii asociatiei?
- la noi se fac multe confuzii intre munca de administrare si presedinte, comitet (multi nici nu stiu ce-i aia, degeaba le-am dat legea 230 sa citeasca, nu vor) cum credeti ca ar fi bine sa le explic ce face administratorul si ce face comitetul?
Si, in plus, nu stiu cum sa le explic ca presedintele nu e platit si ca nu poate fi deranjat la orice ora la usa lui si pentru orice. As vrea de la inceput sa fie clare astea.
Am facut o adresa de e mail si o cuite postala pentru comunicarea cu membrii comitetului, am desemnat un membru de comitet care sa le scrie sau sa raspunda tuturor insa nu-mi sunt clare astea de mai sus.
Presedintele asociatiei de proprietari trebuie sa discute cu toti proprietarii din asociatie. Orice sesizare, cerere, facuta de un proprietar, este adresata presedintelui. Acesta poate discuta in comitet, cu cenzorul, cu administratorul pentriu a formula un raspuns, pentru a da o aprobare ...
Toate acestea sunt prevazute in legea 230/2007 si HG 1588/2007 si sunt convins ca d-na Dana Marin cunoaste aceste reglementari. Parca ati mai fost presedinte acum vreo 2-3 ani, apoi ati fost o buna bucata de timp nemultumita de conducerii asociatiei, care nu rezolva problemele. Noi v-am indemnat, daca va amintiti, sa preluati conducerea asociatiei. Felicitari!
Am avut luni după-amiaza ședință de comitet. Am reușit să adun 13 din cei 17 membri de comitet (1- președintele, plecat pe mare, 1 în spital și încă doi indisponibili). I-am pus să-și spună părerea și dacă nu sunt de acord cu ce s-a propus, să facă ei propuneri. Încet-încet au intrat în joc, și-au expus ideile și le-am discutat, pe unele le-am adoptat iar altele au fost respinse, unele amânate pentru următoarea ședință.
La un moment dat, când cineva întreba care sunt atribuțiile comitetului executiv, am avut următoarea revelație: Comitetul executiv este ca și un Consiliu de administrație într-o firmă, în care membrii sunt acționarii societății (aici am produs rumoare, oameniia au întrebat dacă o să primească dividende). Comitetul executiv este investit de către membri să conducă asociația la fel cum este investit un consiliu de administrație, iar Președintele este Directorul general (sau Președintele Consiliului) care reprezintă asociația (firma) în relațiile cu asociații, partenerii, organele statului, urmărește activitatea cotidiană, etc.
D-na Dana Marin, un președinte care să nu trebuiască să facă nimic nu există!
:oops:
Multimea proprietarilor = populatia asociatiei
Adunarea Generala = Parlamentul asociatiei
Convocarea AG = sesiunea parlamentara in stil redus
Comitetul executiv = Guvernul asociatiei
Presedintele asociatiei = Primul ministru al asociatiei
Administratorul = Ministrul Administratei si internelor
Cenzorul (comisia de cenzori) = Garda Financiara, ANAF
Femeia de serviciu = clasa muncitoare
Firma de administrare = "Multinationala" de administrare
Legea 230/2007 si HG 1588/2007 = Constitutia asociatiilor
Legislatia conexa si specifica = Legislatia "organica"
Hotararile AG = Legislatia (specifica)
Deciziile comitetului = Ordonantele de Urgenta ale asociatiei
Restantierii = Contravenienti (care pot sfarsi cu locuinta executata, nu "inchisi", ci "deschisi" spre lume)
Contestatarii = dizidentii asociatiei
Reclamatia la primarie = Reclamatie la [Consiliul Europei]
Chemarea in instanta a asociatiei = Proces la [CEDO]
De unde s-a inteles din ce am scris eu aici ca am exprimat ca presedintele nu trebuie sa faca nimic??? Am spus ca nu face el totul asa cum prost se intelege la romani. Tot nu am primit raspuns la intrebare si voi renunta la ea. Nu ma interesa comunicarea cu toti proprietarii, am spus clar ca ma intereseaza cea cu locatarii, se intelege cred ca ma refer la chiriasi, sunt unii care stau si o saptamina in bloc, altfel spuneam proprietari.
Sunt de acord cu paralela facuta cu o firma, asa ar TREBUI sa fie si o asociatie de proprietari. Din pacate, suntem la mare distanta si doar pentru ca oamenii nu vor sa se implice, asteapta sa faca altul tot pentru el.
Multumesc pentru felicitari dl. Adrian, nu am avut de ales, mai bine sa fac ceva decit sa strig de pe margine si sa nu rezolv nimic.
O zi buna tuturor!