avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contractul de mandat si D112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contractul de mandat si D112

Care sunt contributiile sociale cu retinere la sursa care cad in sarcina mandantului pentru contractul de mandat al directorului general?
In declaratia 112 se cuprinde si suma aferenta contractului de mandat?
Pun aceste intrebari intrucat la societatea noastra directorul functioneaza in baza unui contract de mandat care a incheiat un contract pt. ajutorul de somaj, are o declaratie depusa la casa de pensii, pt. cas , iar casa de sanatate a refuzat incheierea unui contract si ne-a cerut virarea contributiilor impreuna cu ceilalti salariati; in D102 era posibil sa introduci manual sumele si sa le virezi ulterior;
In D112 nu mai este posibil acest lucru si nu am gasit contractul de mandat ca sectiune de introducere a venitului directorului;
Va rog sa-mi raspundeti daca ati intalnit acest caz, cum ati calculat , ce ati virat si cum ati declarat ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 09:19, 2 Martie 2011
Directorul general cu contract de mandat a fost introdus ca toti ceilalti salariati, dar la tip asigurat am trecut 3, daca are un contract cu cei de la somaj si nu ii opriti dvs. somajul (il plateste singur) ar trebui sa-l treceti neasigurat la somaj ca altfel va opreste somaj pt el.
Era mult mai bine sa ii platiti si somajul dvs. ca nu ati mai fi avut probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat andad andad Va rog frumos as dori sa stiu daca pt. o pers. cu contract de mandat se platesc toate contributiile? In declaratia de ITM trebuie evidentiat? Care ar fi notele ... (vezi toată discuția)
D112 - cumul pensie cu salariu Iulian MANEA Iulian MANEA Am constatat ca in D112 daca se introduce un salariat care este si pensionar i se retine contributia la fondul de somaj precum si contributia datorata de ... (vezi toată discuția)
Plata cass vircaconstantin vircaconstantin daca la un contract de mandat sau colaborare cu 100lei/ luna pensionarii trebuie sa plateasca mai nou si cass? (vezi toată discuția)