avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere la politie

Buna ziua,
am o intrebare in legatura cu un incident cu o vecina. Mentionez ca locuiesc in chirie cu contract, totul este legal. De cand m-am mutat am avut divergente cu doamna care locuieste deasupra pe motive total stupide, insa dansa se comporta necivilizat si de fiecare data face scandal si cheama politia.Astazi in jurul orei 16 a batut la usa. Eu am deschis, deoarece nu stiam cine este, nu se vede pe vizor. Aceasta mi-a impins usa in fata, a intrat in hol si a inceput sa urle, sa injure si sa vorbeasca urat la adresa mea. Dupa putin timp mi-am dat seama ca ma acuza ca fumul de tigara din bucatarie ajunge la dansa in baie si ca ii imbolnavesc copilul.Acest lucru este imposibil deoarece nu se fumeaza decat in bucatarie cu geamul deschis iar baia este situata diametral opus si usa inchisa. Dupa aceea a continuat cu amenintarile spunandu-mi ca ma va da afara din apartament, sustinand ca nu am contract de inchiriere. Nedorind sa ma cert cu "doamna" am invitat-o sa iasa afara dar aceasta a refuzat, continuand sa ma calomnieze si nu a vrut sa paraseasca incaperea nici cand i-am spus ca am sa chem politia. Am sunat la 112 si am cerut sa se prezinte un echipaj de politie. Dupa aprox 10 min doamna si-a schimbat atitudinea si a luat-o la fuga la propriu. La sosirea echipajului de politie am explicat care este situatia si am intrebat ce este de facut insa domnii au spus ca nu stiu la ce se incadreaza fapta si ca trebuie sa merg la politie sa depun o plangere dupa ce ma documentez. Ei sustin ca nu poate fi incadrata la disturbarea linistii deoarece nu este spatiu public si nici la violare de domiciliu deoarece eu am deschis usa. Ati putea sa ma ajutati cu un sfat pentru a rezolva problema? mentionez ca am si un martor care a fost de fata si ca aceasta nu este prima data cand "doamna" face asemenea lucruri.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:57, 1 Martie 2011
politia are dreptate, nu este infractiune de violare de domicliu si nici tulburarea ordinii publice daca nici un alt vecin nu a reclamat "scandalul".

singurul lucru pe care il pot recomanda este ignorarea totala a vecinei, indiferent de cit mult scandal face. si nici sa nu mai deschideti usa deoarece un scandal pe holul blocului, reclamat de un vecin, ii poate aduce o amenda si atunci poate se potoleste.
personal,am o alta opinie,daca lucrurile s-au derulat asa cum le-ati prezentat dvs.
violare de domiciliu
- C. pen., art. 192

Fapta inculpatului de a patrunde, fara drept, in locuinta victimei, in conditiile in care aceasta s-a opus patrunderii, comunicandu-i ca nu accepta prezenta inculpatului in locuinta, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de violare de domiciliu prevazuta in art. 192 alin. (1) C. pen., intrucat, intr-o atare situatie, inculpatul a avut reprezentarea faptului ca a patruns in locuinta fara consimtamantul victimei si, deci, a prevazut rezultatul faptei constand in atingerea adusa libertatii persoanei si a acceptat posibilitatea producerii lui.
nu exista nici o dovada in acest sens. ceea ce partii vatamate i se pare o fortare, celui invinuit i se pare o invitatie sa intre. atit timp cit nu exista semne de fortare sau martori nu exista nici o infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la politie roxytaa roxytaa Buna ziua, am o intrebare in legatura cu un incident cu o vecina de deasupra. Mentionez ca locuiesc in chirie cu contract, totul este legal. De cand m-am ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu mona m mona m buna o fosta cumnata de-a mea s-a luat de fiul meu de9 ani pe drumul de la scoala . acesta a venit f. speriat si plingind si mi- a marturisit cele petrecute. ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu ! am fost implicata intr-un incident, care s-a ... miloser miloser Violare domiciliu Am fost implicata intr-un incident, care s-a soldat, cu actiunea \"violare de domiciliu\" din partea mea ( eu sunt autorul actiunii de ... (vezi toată discuția)