avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere la politie

Buna ziua,
am o intrebare in legatura cu un incident cu o vecina de deasupra. Mentionez ca locuiesc in chirie cu contract, totul este legal. De cand m-am mutat am avut divergente cu doamna care locuieste deasupra pe motive total stupide, insa dansa se comporta necivilizat si de fiecare data face scandal si cheama politia.Astazi in jurul orei 16 a batut la usa. Eu am deschis, deoarece nu stiam cine este, nu se vede pe vizor. Aceasta mi-a impins usa in fata, a intrat in hol si a inceput sa urle, sa injure si sa vorbeasca urat la adresa mea. Dupa putin timp mi-am dat seama ca ma acuza ca fumul de tigara din bucatarie ajunge la dansa in baie si ca ii imbolnavesc copilul.Acest lucru este imposibil deoarece nu se fumeaza decat in bucatarie cu geamul deschis iar usa de la baie este inchisa si situata diametral opus. Dupa aceea a continuat cu amenintarile spunandu-mi ca ma va da afara din apartament si sustinand ca nu am contract de inchiriere. Nedorind sa ma cert cu "doamna" am invitat-o sa iasa afara dar aceasta a refuzat, continuand sa ma calomnieze si nu a vrut sa paraseasca incaperea nici cand i-am spus ca am sa chem politia. Am sunat la 112 si am cerut sa se prezinte un echipaj de politie. Dupa aprox 10 min doamna si-a schimbat atitudinea si a luat-o la fuga la propriu. La sosirea echipajului de politie am explicat care este situatia si ce este de facut insa domnii au spus ca nu stiu la ce se incadreaza fapta si ca trebuie sa merg la politie sa depun o plangere dupa ce ma documentez. Ei sustin ca nu poate fi incadrata la disturbarea linistii deoarece nu este spatiu public si nici la violare de domiciliu deoarece eu am deschis usa. Ati putea sa ma ajutati cu un sfat pentru a rezolva problema? mentionez ca am si un martor care a fost de fata si ca aceasta nu este prima data cand "doamna" face asemenea lucruri.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 18:03, 1 Martie 2011
art. 2 pct. 28 din Legea 61/1991, republicata, prevede ca este contraventie: tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la politie ContSters196054 ContSters196054 Buna ziua, am o intrebare in legatura cu un incident cu o vecina. Mentionez ca locuiesc in chirie cu contract, totul este legal. De cand m-am mutat am avut ... (vezi toată discuția)
Amenintari si injurii dupa ce un vecin fuma pe casa scarii. adrian_adri adrian_adri Buna seara. Am rugamintea sa ma indrumati cu, cateva sfaturi pentru a solutiona un conflict ivit astazi cu un vecin. De cateva zile un vecin fumeaza pe casa ... (vezi toată discuția)
Fum tigara de la vecini Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara. La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, ... (vezi toată discuția)