avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Majorare suspendare permis cu 30 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Majorare suspendare permis cu 30 zile

In luna ianuarie 2010 mi-a fost restituit permisul de conducere pentru o contraventie legata de depasire iar in luna aprilie 2010 mi s-a retinut din nou pe o perioada de 30 zile pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni.In termenul legal (15 zile) am contestat procesul verbal de contraventie fapt pentru care mi s-a restituit permisul retinut,insa la cateva zile de la savarsirea contraventiei(nu stiu sigur daca mai mult de 10 zile) am fost instintat ca datorita faptului ca am savarsit aceasta contraventie intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului pedeapsa mi se majoreaza cu inca 30 de zile!Intre timp am trecut prin toate procedurile judecatoresti(judecatorie ,tribunal) iar sentinta a ramas irevocabila si definitiva(mi s-a admis in parte plangerea-adica mi-au schimbat amenda in avertisment dar mentine celelalte mentiuni ale procesului verbal si anume suspendarea permisului) in data de 11/02/2011.Acum as avea o intrebare?Din moment ce am predat permisul in termen de 15 zile de la definitiva si irevocabila mai trebuia sa fiu instintat inca o data in termen de 10 zile de la predare de majorarea cu 30 de zile a pedepsei?

Ps.Cand am predat permisul ofiterul de la ghiseu mi-a spus:aveti o suspendare de 30 zile:,iar eu (foarte destept) i-am adus aminte de hartia trimisa de ei in care scria de majorarea pedepsei la care a zis:aveti dreptate este pe 60 de zile.Mentionez ca de la data predarii permisului(18/02/2011)nu am primit nici o instintare cu privire la durata suspendarii permisului!
Cel mai recent răspuns: cristianbanc , utilizator 22:06, 1 Martie 2011
Daca ati fost instiintata o daca ca vi se va majora sanctiunea, nu mai era necesara inca o alta instiintare.
Prin urmare, totul este in regula.
Unde-i lege nu-i tocmeala. Sunteti recidivist si suportati consecintele.
In cazul in care prima instintare nu s-a facut in termenul de 10 zile se mai poate face ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie a majorarii cu 30 de zile a retinerii permisului de conducere Dinu Vio Dinu Vio Buna ziua, in 18.07.2010 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua. in data da 04.11.2010 din pacate mi-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in 2011 si retinut pentru o plangere contraventionala respinsa in 2008 diandrei diandrei Am reusit si eu sa am permisul suspendat. Cum: Acum in 2011, intr-o intersectie unde era permis sa faci stanga, semafoare functionale, indicatoare si tot ... (vezi toată discuția)