In luna ianuarie 2010 mi-a fost restituit permisul de conducere pentru o contraventie legata de depasire iar in luna aprilie 2010 mi s-a retinut din nou pe o perioada de 30 zile pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni.In termenul legal (15 zile) am contestat procesul verbal de contraventie fapt pentru care mi s-a restituit permisul retinut,insa la cateva zile de la savarsirea contraventiei(nu stiu sigur daca mai mult de 10 zile) am fost instintat ca datorita faptului ca am savarsit aceasta contraventie intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului pedeapsa mi se majoreaza cu inca 30 de zile!Intre timp am trecut prin toate procedurile judecatoresti(judecatorie ,tribunal) iar sentinta a ramas irevocabila si definitiva(mi s-a admis in parte plangerea-adica mi-au schimbat amenda in avertisment dar mentine celelalte mentiuni ale procesului verbal si anume suspendarea permisului) in data de 11/02/2011.Acum as avea o intrebare?Din moment ce am predat permisul in termen de 15 zile de la definitiva si irevocabila mai trebuia sa fiu instintat inca o data in termen de 10 zile de la predare de majorarea cu 30 de zile a pedepsei?
Ps.Cand am predat permisul ofiterul de la ghiseu mi-a spus:aveti o suspendare de 30 zile:,iar eu (foarte destept) i-am adus aminte de hartia trimisa de ei in care scria de majorarea pedepsei la care a zis:aveti dreptate este pe 60 de zile.Mentionez ca de la data predarii permisului(18/02/2011)nu am primit nici o instintare cu privire la durata suspendarii permisului!