avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Durata divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Durata divort

Sunt casatorit de 8 ani si avem un baietel de 5 ani. De 2 ani nu mai exista comunicare in familie, nu mai avem o relatie, merg acas de dragul copilului. M-am hotarat sa depun actele de divort in 13 ianuarie 2011 (defapt, le-a depus un prieten avocat care ma va reprezenta pe perioada procesului). Am hotarat ca David va ramane in custodia sotiei, ca ea isi va schimba numele in cel dinaintea casatoriei si valoarea pensiei alimentare. Nu doresc partaj, totul va ramane ei si copilului. Vreau doar sa incheiem cat mai repede. Impreuna cu cererea au fost depuse si copie dupa buletine, copie dupa certificatul de casatorie, copie dupa certificatul de nastere al copilului si declaratiile pe venit de pe ultimele 6 luni.
As vrea sa stiu cat mai dureaza pana primesc instiintarea pentru prima infatisare, pt ca au trecut deja aproape 2 luni, si in plus, nu mam regasit pe site-ul judecatoriei.
Si inca ceva, daca ma mut din locuita comuna, mai repede de prima infatisare, pot intampina probleme de genul: parasirea domiciliului sau vizite mai putine la copil?

Multumesc
Actiunea de divort se depune la judecatorul de serviciu si termenul se acorda pe loc asa cum v-am aratat. Dosarul este repartizat unui complet care va judeca dosarul dvs. la termenul fixat.
Este foarte simplu sa verificati la arhiva instantei telefonic, daca exita un dosar de divort depus pe numele dvs, asta asa ca sa va convingeti personal de situatie.
Sper sa fi inteles ca ce v-a spus sunt doar " povesti ".
Apelati la un birou de mediator, timpul de rezolvare depinde numai de dvs. , dar pentru parcurgerea procedurii de mediere trebuie sa fie de acord cu aceasta procedura toate partile implicate, in cazul dvs. si sotia si dineinteles dvs.
Bună ziua! În martie anul acesta am avut ultima înfățișare la tribunal, divorțul s-a încheiat, fostul soț a primit actele doveditoare încheierii divorțului după 2 săptămâni de la ultima înfățișare, iar eu nici în ziua de azi. Menționez ca el a avut avocat, iar eu nu. Ma puteți îndruma, va rog frumos, ce trebuie sa fac pentru a intra în posesia actelor? Mulțumesc!
Nu conteaza ca a avut sau nu avocat uneori motivarile instantelor dureaza si un an sau grefierii fac erori in citarea sau comunicarea catre părți.Mergeti personal la arhiva instanței,relatări situația dvs și în funcție de problema puteti sa faceti o cerere de recomunicare daca a fost comunicată la alta adresa etc.

Nayana a scris:

Bună ziua! În martie anul acesta am avut ultima înfățișare la tribunal, divorțul s-a încheiat, fostul soț a primit actele doveditoare încheierii divorțului după 2 săptămâni de la ultima înfățișare, iar eu nici în ziua de azi. Menționez ca el a avut avocat, iar eu nu. Ma puteți îndruma, va rog frumos, ce trebuie sa fac pentru a intra în posesia actelor? Mulțumesc!

Trebuie să vă interesați la arhiva instanței la care adresă v-a fost comunicată hotărârea.

Nayana a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in lipsa partilor marynella36 marynella36 Daca depun o cerere de divort ,personal,in Romania,este posibil ca ulterior acest proces sa se judece in lipsa ambelor parti,acestea locuind in strainatate,si ... (vezi toată discuția)
Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Solicitare cerere de divort GeorgePopescu GeorgePopescu Buna ziua, Ma numesc George si am o mare rugaminte, vreau sa ma adresez unui avocat pentru divort, iar intrebarea mea este: daca mai este nevoie sa fiu ... (vezi toată discuția)