avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pret apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pret apa

cu riscul de a ma dojeni ,

ieri s-a tinut o sedinta cu administratorul , si printre altele , s-a criticat faptul ca in constanta m c de apa este de 3,1 cu tva cu tot

pretul unui mc de apa din factura calculat in lista este de 5,8 acest pret incluzand canalizarea si apa meteo si bineinteles apa

po calcula mc de apa separat , adica 3,1 inmultit cu mc de apa consumati de fiecare,si apa meteo si canalizarea pe cpi?

locatarii vor sa apara in factura 3,1 mc de apa si in functie de acest pret calculata valoarea apei ce revine pe fiecare apartament.

multumesc frumos
EU AM AVUT 2 CONTROALE DE LA PRIMARIE SI ASA AU SPUS MC DE APA RECE =SUMA IN LEI SE ADUNA CU MC DE CANAL = SUMA IN LEI SI SE INMULTESTE CU CONSUMUL APOMETRELOR ,IAR RESTUL PE CPI
Interventie moderator
Va rog sa respectati Regulamentul de postare in forum:
- sa nu scrieti mesaje consecutive, puteti adauga ce ati uitat sa spuneti, daca nu vi s-a raspuns la el intre timp, folosind buronul Editeaza
- sa nu scrieti cu MAJUSCULE. Se interpreteaza ca ridicand tonul la interlocutori.
iulia-91 a scris:

ieri s-a tinut o sedinta cu administratorul , si printre altele , s-a criticat faptul ca in constanta m c de apa este de 3,1 cu tva cu tot

locatarii vor sa apara in factura 3,1 mc de apa si in functie de acest pret calculata valoarea apei ce revine pe fiecare apartament.

Ce fel de sedinta? Adica administratorul cu mai cine? A fost o sedinta de comitet sau o adunare generala?
Puteau foarte bine sa critice dictatura din Libia, sau guvernul Romaniei.
Si-atunci locatarii, cum spuneti dv, poate voiau altceva si rezolvati cel putin 2 probleme serioase: poate se instaura democratia in tarile arabe si reciclati guvernul nostru.
Din cele 3 componente ale facturii de apa, numai valoarea apei pluviale o puteti repartiza legal pe cota indiviza. Valorea apei consumate si canalizate se repartizeaza conform consumului indicat de apometrele individuale din apartamente.
Diferentele le repartizati conform deciziei comitetului cu privire la gestionarea diferentelor de apa.
@va inteleg f bine nedumerirea
sa o iau cu inceputul.
deci , asociatia este alvatuita din proprietarii a 7 scari. in total are 165 de apartamente.

eu am facut contestatie privitor la cheltuielile de intretinere privind modul de calcul al apei si energiei electrice dar retineti numai pt lista de plata de pe scara mea.

factura de apa si cea a energiei electrice mi-a fost pusa la dispozitie

asadar in urma verificarii modului de calcul am descoperit ca pierderile de apa erau bagate ca valoare in pretul apei
adica sa fiu mai clara, pierderile de pe toata asociatia erau incluse in pretul apei .care era pe lista de un 6,62 mc iar separat apa meteo si apa canal erau calculate separat valoarea lor pe un mc era de 2,55 mc.

si eu am cerut ca calculul apei sa se faca astfel

valorea facturii de apa sa se imparta la cantitatea de apa din factura

deci in pretul apei sa fie inclusa si valoarea apei canal si a apei meteo

in urma calculului a rezultat pretul unui m c de 5,8 lei acest calcul l-am facut impreuna cu administratorul asociatiei.

deci pretul apei din factura este clar ca este de 5,8 mc pentru toata asociatia .

in al doilea rand am cerut ca pe lista de plata sa se evidentieze clar intr-o rubrica pe lista de plata, cati mc reprezinta pierderile de apa pt blocul meu -format din 2 scari cu bransament comun de apa rece.

aceste pierderi se impart acum pe cpi

am facut un nou model de lista de plata aproape indentic ca al dv , pe care mi l-ati trimis, si aceasta lista de plata in noul format este afisata la avizier pe scara mea

eu am terminat cursul de administrator , si sunt sef de scara, momentan fapt pt care m-am implicat mai mult pt a inlatura neregulile din lista afisata de administrator

dar am spus m-am implicat strict pt scara mea

administratorul a fost de acord sa afisam lista de plata calculata de mine in excel,

dar la celelalte scari s-au afisat listele de plata cu pretul vechi al mc de apa care era de 6,62 si apa meteo si canalizare separat de 1 mc de 2,25, nemaitinandu-se cont de nereguli

si de aici intrebarea locatarilor din celelalte scari ,de ce difera pretul unui mc de apa de la o scara la alta , avand in vedere ca valoarea facturii de apa este pt toata asociatia

deci inca o data va spun ca eu m-am implicat strict pt scara mea, la celelalte scari nu m-a interesat.

va multumesc pt rabdarea pe care o aveti de a lectura acest raspuns.
Pretul este diferit pentru ca la scara ta (blocul tau) exista o rubrica in plus pentru "pierderi" care sunt repartizate pe cpi, iar la scarile celelalte acea pierdere nu este impartita pe cota-parte indiviza, ci este inclusa in pret, deci pretul apei este mai mare, fireste.

Alte discuții în legătură

Ce se poate face ContSters189595 ContSters189595 avem o nelamurire in asociatie mc de apa pe asociatie este de 5,8 - acest pret incluzand apa apa canal apa meteo deci valoarea facturii s-a impartit ,la ... (vezi toată discuția)
Cine ma ajuta? ContSters189595 ContSters189595 va rog frumos, sa ma ajute cineva cum sa repartizez aceasta factura raja? perioada consum 28. 11 .2010----27. 12 2010 data factura 30.12.2010---- ... (vezi toată discuția)