avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pret apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pret apa

cu riscul de a ma dojeni ,

ieri s-a tinut o sedinta cu administratorul , si printre altele , s-a criticat faptul ca in constanta m c de apa este de 3,1 cu tva cu tot

pretul unui mc de apa din factura calculat in lista este de 5,8 acest pret incluzand canalizarea si apa meteo si bineinteles apa

po calcula mc de apa separat , adica 3,1 inmultit cu mc de apa consumati de fiecare,si apa meteo si canalizarea pe cpi?

locatarii vor sa apara in factura 3,1 mc de apa si in functie de acest pret calculata valoarea apei ce revine pe fiecare apartament.

multumesc frumos
Sa va mai incurc si eu un pic!#-o
Puteti sa adoptati un regulament de gestionare a apei, canalizarii si apei pluviale, asa cum s-a mai spus. Puteti lua regulamentul nostru ca exemplu si-l adaptati la situatia dv.
Dar, trebuie sa inteleaga cei care administreaza asociatia si sa poata sa explice proprietarilor (numai cand acestia vor intreba, pentru ca nu vor intelege oricum mai nimic). Iar dumneavoastra impreuna cu cei care administrati (ati spus ca faceti cursuri de administrator, dar vedeti ca nu exista functia de sef de scara), o sa constatati ca pretul unui metru cub de apa va fi diferit de la un bransament la altul chiar daca aplicati acelasi regulament pentru 3 sau 7 bransamente.
Eu cred ca factura este pe intreaga asociatie, dar nu cred ca pe anexa la factura nu este trecut consumul (cu index vechi si nou) pentru fiecare apometru general (corespunzator fiecarui bransanent).
Cititi cu atentie aceasta enexa. Asa puteti constata diferente mai mari, mai mici sau deloc la o scara (bransament) fata de alta scara (bransament).
De ce? Pai daca se sparge o conducta de alimentare dupa bransamentul nr 2 acolo va fi o pierdere mare fata de bransamentul 1 sau 3 unde vor fi doar mici diferente intr-o luna. In alta luna avaria poate fi in alta parte, la alta scra, la alt bloc, la alt bransament.
Asa ca oamenii vor avea cheltuieli diferite chiar la acelasi consum masurat in apartament.
Si ca sa nu ne chinuim a intelege ce vreti sa spuneti, va rog sa va exprimati mai corect, mai atent. La toate cifrele postate mai inainte ati scris "mc" dupa acestea. Ori este vorba despre un pret unitar ce se exprima in "lei/m.c."....
da ok am inteles ce vreti sa spuneti

da factura este pe asociatie
eu am calculat LP meu cu 5,8 lei mc de apa , pretul apei din factura adica val facturii impartita la toata cant de apa pe asociatie

daca se facea calculul pe bransament in parte normal ca mc de apa avea alt pret

imi recunosc greselile de exprimare, si stiu ca nu exista functia de sef de scara , oricum nu am avut pretentii banesti pt aceasta functie.

v-am trimis un MP daca doriti sa-mi raspundeti ok daca nu sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face ContSters189595 ContSters189595 avem o nelamurire in asociatie mc de apa pe asociatie este de 5,8 - acest pret incluzand apa apa canal apa meteo deci valoarea facturii s-a impartit ,la ... (vezi toată discuția)
Cine ma ajuta? ContSters189595 ContSters189595 va rog frumos, sa ma ajute cineva cum sa repartizez aceasta factura raja? perioada consum 28. 11 .2010----27. 12 2010 data factura 30.12.2010---- ... (vezi toată discuția)