avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dobanda CAR
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dobanda CAR

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati intr-o problema.
In august 2008 am scos un imprumut de la CAR-ul orasului in suma de 6000 lei,pe perioada de 60 luni.In contract se precizeaza ca dobanda este de 13% pe an,calculata la suma imprumutului.Despre DAE nu se precizeaza nimic in contract.
As dori sa restitui imprumutul acum,deci cu doi ani mai repede .Dar in acesti 3 ani eu am dat o dobanda cu mult mai mare decat 13% pe an,caci ratele sunt regresive si dobanda e incasata anticipat.
Intrebarea mea este:nu ar trebui sa mi se recalculeze dobanda si implicit sa mi se returneze ce am platit in plus?
La ghiseu mi s-a spus ca dobanda nu se calculeaza asa:13%x60000(deci 780/an) ci cu DAE :6000X24%/12luni si ca toti fac asa.
Mentionez ca acum vreo doua luni ni s-a cerut noua,membrilor de car sa semnam un act aditional la contract,in care era precizat modul de calcul al DAE si care modifica cu mult contractul semnat acum 3 ani,dar eu am refuzat sa il semnez.In plus ,nu este afisat nicaieri la sediul CAR ca dobanda e 13% si DAE 24%.Deci omul este practic pacalit.
Ce as putea face?.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:19, 2 Martie 2011
cititi cu atentie contractul si vedeti daca in afara de dobanda mai mentioneaza si de alte taxe de administrare, de acordare, de analiza, de risc etc. daca nu sunt stipulate in contract , nu le datorati . vedeti poate scrie ceva si despre rambursarea anticipata.
daca se incearca abaterea de la contract, va puteti adresa protectiei consumatorului
Multumesc ptr.promtitudine.
Pe graficul de rambursare scrie suma acordata:6000,nr de rate:60,tip:clasic,mod calcul dob.:R,mod inc.dob.:L,Mod.inc.dob.anticipat.
In contract scrie ca rambursarea se face esalonat conform graficului.,dar si ca imprumutul poate fi rambursat si inainte de scadenta,dobanda recalculandu-se numai ptr.perioada de detinere a sumelor.Deci cum se recalculeaza?
platiti dobanda numai pt perioada in care banii lor au stat la dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare rate credit ContSters79575 ContSters79575 Am imprumutat de la o banca 11000, urmand sa-i rambursez in 10 ani. Actuala dobanda este 14.4%. Am cerut micsorarea ei, dar se fac ca ploua . Ratele mele ... (vezi toată discuția)
Dobanzi exagerate ela_ela1974 ela_ela1974 buna ziua suntem un grup de persoane care nu stim cui sa ne adresam poate ne ajutati eu va dau ex meu si restul sunt in aceasi situatie. Am luat un imprumut ... (vezi toată discuția)
Cost total credit C.Marian C.Marian in actul aditional (cu care nu am fost de acord) \"costul total al creditului pentru imprumutat calculat la data semnarii prezentului act aditional este in ... (vezi toată discuția)