avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Calculare rate credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Calculare rate credit

Am imprumutat de la o banca 11000, urmand sa-i rambursez in 10 ani. Actuala dobanda este 14.4%. Am cerut micsorarea ei, dar se fac ca ploua .

Ratele mele sunt de 227 lei si scad lunar( nu inteleg de ce, caci eu am cerut rambursarea in rate egale). Mie mi se pare ca platesc mult prea mult.Am incercat tot felul de calculatoare on-line si nu reusesc sa obtin acea suma. Ma poate lamuri cineva despre acest mister?
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
ContSters79575, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters79575 , utilizator 14:04, 30 Ianuarie 2011
daca nu aveti un grafic de rambursare, numai la banca puteti obtine informatii pt a va lamurii. pe langa dobanda, mai aveti si ceva comisioane, ceea ce face ca dobanda anuala efectiva sa fie mai mare
Daca ratele sunt descrescatoare tinand cont de cele prezentate(11000 in 240 rate cu dobanda de 14,4%)atunci prima rata porneste de la 177,83 si ultima se opreste la 46,38.De fapt,ratele la dobanda sunt descrescatoare.Poate mai aveti si alte comosioane introduse.Uitati-va bine pe desfasurator.
Poate va ajuta:[ link extern ]

Am comis o greseala pentru care imi cer scuze.Am luat in calcul 240 de luni in loc de 120.
Asadar tinand cont de elementele pe care le avem :11000 in 120 rate,dobanda de 14,4% si rate descrescatoare:Prima rata este de 223,67 iar ultima de 92,77.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
Carp Mircea, utilizator
problema este simpla si fara prea mari batai de cap. daca nu aveti graficul de rambursare pe are vi la dat banca la inceput, mergeti si cereti altul, daca dobanda este variabial orcum el se modifica.
mai puteti solicita un extras de cont si o sa vedeti ce platiti efectiv. acolo o sa va apara sumele pe care le retrage banca si care cumulate, ajung la suma de o platiti.
Daca mentionati ca, actuala dobanda este de 14,4%, presupun ca este una variabila. Acest parametru al creditului se modifica periodic, conform contractului de imprumut pe care l-ati semnat cu finantatorul. Nu omiteti faptul ca, mai exista si acele comisioane, descrise la capitolul comisioane din contract, care fac ca DAE sa creasca. Probabil ca, dvs ati solicitat o rambursare a creditului in anuitati constante, ceea ce presupune ca in prima parte a perioadei de creditare partea consistenta a rambursarii sa fie dobanda si nu principalul. Asadar, numai la banca va puteti clarifica asupra modului de calcul a ratei de credit si a dobanzii, astfel incat, sa puteti urmari si intelege mecanismul de rambursare. Solicitati lunar, a doua zi dupa fiecare rambursare lunara cate un extras de cont din care veti sesiza componenta sumei pe care o achitati in contul creditului (rata de capital, dobanda, comisioane, alte costuri legate de credit privind asigurari, daca este cazul, etc).
Greseala nu e de calcul...Greseala e ca mi-au imputat o suma cu 30% mai mare dacat am luat, ceea ce si eu si ei stim sigur. In aceste conditii, cat de corect msi este cs eu sa le dau un comision de administrare pentru modul defectuos in care mi-au administrat contul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadentar la un credit in euro simonaluana simonaluana buna ziua, nu stiu daca am nimerit bine sectiunea, dar daca tot sunt aici as avea urmatoarea speta: o cunostinta a luat un credit in euro de la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Valoarea dobanzii din rata lunara a creditului ipotecar mihailll mihailll In dec 2008 am contractat un credit ipotecar cu dobanda fixa primul an apoi variabila 6m+2,1% marja bancii. Uitandu-ma de curand pe graficul de rambursare am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! va rog dacă ma poate ajuta cineva! am făcut un ... Bbi05 Bbi05 Buna ziua ! Va rog dacă ma poate ajuta cineva! Am făcut un credit acum 7 luni de 10000,la Banca Transilvania ifn iar acum vreau sa plătesc toată suma. Am ... (vezi toată discuția)