avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

Ma poate ajuta cineva cu o lamurire in privinta temeiul legal pentru sporul de vechime si fidelitate?
Cel mai recent răspuns: mia0121 , utilizator 08:59, 31 Martie 2011
Contractul colectiv de munca este temeiul legal, dar in acest moment nu mai avem Contract colectiv la nivel national. Vedeti alte contracte colective aplicabile.
mia0121 a scris:

Ma poate ajuta cineva cu o lamurire in privinta temeiul legal pentru sporul de vechime si fidelitate?

Sporurile pot fi acordate in baza contractelor de munca la nivel de unitate, la nivel de ramura sau la nivel national.
In prezent, CCMN nu mai este valabil dupa sustinerea Ministerului Muncii , insa va puteti raporta la contrcatul colectiv de munca la nivel de ramura de activitate.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sporul de vechime obligatoriu? Gabriel Vladucu Gabriel Vladucu Daca la angajarea un salariat mai in varsta, acesta solicita ca in afara salariului brut (de baza) negociat sa i se acorde si spor de vechime - 25%, desi el nu ... (vezi toată discuția)
Spor fidelitate nicole28C nicole28C sunt angajata in functia de jurist consult la o firma privata iar seful meu mi-a cerut sa imi fac un contract de fidelitate mie si la inca 3 persoane din ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate florinrohan florinrohan La firma la mine se spune in CCM ca avem dreptul in fiecare luna in afara salariului de baza , de spor de fidelitate dupa cum urmeaza :5% pentru primii 3 ani ... (vezi toată discuția)