avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calculul indemnizatiei de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calculul indemnizatiei de concediu

In CCM colectiv avem cuprins la capitolul salarizare urmatorul articol;Salariul cuprinde -salariul de baza ,sporuri(Spor de ore de noapte,spor de sambata ,duminica,spor de vechime,spor munca suplimentara),adaosuri,prime obiectiv(in functie de realizari)primeanuale(Paste,Craciun,Vacanta)v-as ruga sa-mi spuneti care componente din cele enumerate mai sus vor intra la calculul indemnizatiei de concediu.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 11 Martie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Conform CCM ei nu vor sa calculeze indemnizatia decit tinind cont de salariul de baza si sporurile permanente (adica spor de vechime )pe cind eu intr-o luna de ex. cu 21 de zile, lucrez si ore de noapte si simbete si duminici si intr-o luna iau si prima de Paste s-au daca lucrez in acord si am realizari in luna respectiva peste 100% nu se ia in calcul.Celelalte mai sus enuntate daca se acorda lunar nu sunt sporuri permanente
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
samir69, utilizator
sporurile cu caracter permanent din contractul individual de munca sunt de conducere sau ,,de pericol,,in cadrul unitatii......solicitati sa va puna la dispozitie o copie a c.i.m.si a tuturor actelor aditionale semnate ulterior semnarii cim si veti vedea de ce puteti beneficia......
Recent am castigat un proces de "drepturi salariale" in care printre altele am cerut recalcularea indemnizatiilor concediilor de odina din ultimii trei ani, ca fiind media zilnică a veniturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Expertul contabil numit de instanta a recalculat indemnizatiile intocmai, considerand absolut toate veniturile din ultimile trei luni(prime,ore suplimentare,spor vechime, etc).
Angajatorul a respins modul de calcul folosit de expert.
Instanta mi-a aprobat capatul de cerere ca fiind motivat in drept de art.59 alin 1 din CCMUNN.
Art. 59. - (1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii vor primi o indemnizaţie ce reprezintă media zilnică a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
rosu gheorghe, utilizator
La data admiterii cererii dvs era in vigoare CCMN , in prezent acest CCMN nu mai este valabil dupa sustinerea Ministerului Muncii.

Alte discuții în legătură

Sporuri cu caracter permanent - art 145 din codul muncii alcibiade alcibiade Cum se interpreteaza din punct de vedere juridic aceasta exprimare a legiuitorului - '' sporuri cu caracter permanent '' in momentul efectuarii calculului ... (vezi toată discuția)
Sporurile pentru calculul indemnizatiei de concediu adih adih Buna ziua. Daca din 12 luni, 11 se lucreaza in ture, adica este calculat spor pentru orele de noapte si spor pentru orele de sambata si duminica, atunci ... (vezi toată discuția)
calculul indemnizatiei de concediu mihialescu mioara mihialescu mioara Cum se calculeaza indemnizatia de concediu la o societate comerciala, pentru un salariat care lucreaza in program inegal de lucru si care are specificat in ... (vezi toată discuția)