avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale decontare combustibil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

decontare combustibil

Buna seara,

As dori sa stiu care este modalitatea de decontare a motorinei, pentru o masina pentru care este facut contract de comodat. Precizez ca masina este folosita pentru anumite deplasari si anume, prezentari, semnari contracte, transport de marfa pentru anumite evenimente organizate de noi etc.
Contabila spunea sa aduc bonurile si le trece ca si orice alta factura la cheltuieli, dar asa ma duc si colectez bonuri de la toata lumea si la pun la cheltuieli. Cum pot sa fac sa demonstrez ca motorina pusa a fost folosita in interes de serviciu. Trebuie facute anumite acte?

Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Alex N , utilizator 22:10, 2 Martie 2011
Daca nu e vorba de transportul rutier de persoane combustibilul se deduce.
daca e vorba de transportul rutier de persoane se deduce doar daca va includeti in exceptiile prevazute de codul fiscal.
Ok, se deduce, dar e bine asa cum a spus contabila ca sa strang toate bonurile si sa le trec la cheltuieli sau trebuie procedat altfel.

Multumesc
Alex N a scris:

Buna seara,

Precizez ca masina este folosita pentru anumite deplasari si anume, prezentari, semnari contracte, transport de marfa pentru anumite evenimente organizate de noi etc.



Deplasarile enumerate se includ in exceptii? Ce domeniu de activitate aveti?
Domeniul de activitate este de organizari de evenimente, deci eu cand ma duc la un eveniment sau sa semnez un contract in alt oras, ca administrator se deduce?....si daca da..cum am mai intrebt si sus...pe baza bonurilor si atat sau trebuie facute alte documente.

multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri motorina vio58 vio58 O firma cu obiect de activitate transport international si intern,face aprovizionare de combustibil pe traseu si plateste cu bonuri de casa,se poate deduce tva ... (vezi toată discuția)
Pfa gicapas gicapas BUNA SEARA! daca tai o factura si chitanta si clientul nu mai plateste se poate anula cele 3 exemplare ale facturii si chitantei? greselile din RJIP se pot ... (vezi toată discuția)
Deducere combustibil camypos camypos BUNA ZIUA! AM O MARE NELAMURIRE SI SPER SA GASESC O SOLUTIE PE FORUM. DETIN O INTREPR. INDIV. PE COMERT, COD CAEN 4725. MARFA O ADUC DE LA ... (vezi toată discuția)