avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Se poate sa o mostenesc pe verisoara primara a tatalui meu ,precizez ca mai exista doar o verisoara primara de-a ei in viata.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:32, 3 Martie 2011
fiti mai explicit!
Nu se poate. In cazul in care persoana respectiva nu are sot, copii, frati/surori ori parinti in viata, vine la mostenire clasa a IV-a de mostenitori, din care fac parte si verii primari. Totusi, verii primari pot mosteni doar in nume propriu, nu prin reprezentare, asa ca vocatie la mostenire ar avea tatal dvs, nu dvs. Cu toate acestea, neexistand mostenitori rezervatari, matusa va poate face testament prin care sa va lase intreaga avere, daca doreste asa ceva.
Nu ati precizat nimic despre tatal dvs.Traieste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire apartament bună ziua! sunt unica nepoata a surorii nu tatălui meu. tatăl ... Stefan1939 Stefan1939 Bună ziua! Sunt unica nepoata a surorii tatălui meu. Tatăl meu este decedat iar unica s-a sora ( mătușa mea) are 86 de ani. Mai exista o verișoară a ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire dupa o verisoara de grad 1 alexbzt alexbzt O verisoara de gradul 1(parintii erau frati-decedati) moare si lasa mostenire prin testament altei verisoare de grad 2 si unui necunoscut( care a mai ... (vezi toată discuția)