avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Casco

Companiile de asigurari au dreptul legal de a obliga asiguratii Casco sa repare autovehiculul la firme impuse de acestea?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 09:40, 3 Martie 2011
Nu. Doar sa fie sevice autorizat . Insa cititi cu atentie conditiile de asigurare. Daca nu le aveti cereti-le asiguratorului.
NU...dar este de preferat sa reparati intr-un service agreeat si cu decondare directa...altfel platiti dvs din buzunar intreaga reparatie urmand ca asiguratorul sa va dea banii.
Reparatia nu este obligatorie la service-ul impus de asigurator dar daca dupa reparatie aceasta nu corespunde si descoperiti vicii nu mai puteti imputa asta asiguratorului si nici ei nu mai pot face presiuni asupra reparatorului neavand contract incheiat cu service-ul respectiv.In acelasi timp asiguratorul are prevazut in contractul cu service-ul si un anume pret pe ora de manopera precum si un pret maximal pe piese pe care reparatorul daca nu il respecta , diferenta care rezulta il va suporta clientul si nu firma de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna rca nerezolvata cristiangeorge22 cristiangeorge22 Buna ziua. Am un dosar de dauna RCA (eu fiind partea pagubita), la o societate de asigurari. Din nefericire nu este una de prea buna calitate, dar nu eu am ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare rca stefan-dinca stefan-dinca Buna ziua! In luna Noiembrie am avut un accident de masina. Neavand Casco, am bagat masina pe RCA-ul celui care m-a lovit. Masina a fost bagata in service, ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca-reparatie regie proprie ionel1975 ionel1975 In urma cu 12 zile am avut un accident de masina, nefiind vinovat si neavand asigurare casco ma folosesc de polita rca unde este asigurat soferul vinovat. In ... (vezi toată discuția)