avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general o firma declarata inactiva de anaf trebuie mentionata ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

o firma declarata inactiva de anaf trebuie mentionata la registrul comertului?

Daca o firma este declarata inactiva prin ordin al presedintelui ANAF,exista vreo reglementare prin care aceasta stare de inactivitate trebuie inregistrata si la Registrul Comertului?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 00:33, 4 Martie 2011
Da, art. 237 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
d-le consilier, faceti confuzie intre notiunea de intrerupere temporara a activitatii la registrul comertului si notiunea de contribuabil declarat inactiv de anaf ca urmare a nedepunerii declaratiilor fiscale pentru doua termene consecutive.

parerea mea este ca nu are legatura una cu cealalta, cel putin din cate am citit in ordin.
Aveti dreptate, credeam ca era vorba de inactivitate temporara a activitatii societatii, nu de inactivitate fiscala care desigur este altceva si nu are cum sa fie inscrisa in registru comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin o firma care nu are activitate.intrebarea mea este daca ... albaiuliaonline albaiuliaonline Detin o firma care nu are activitate.INTREBAREA MEA ESTE DACA SUNT OBLIGAT SA MAI TIN CONTUL BANCAR DESCHIS DACA FIRMA NU ESTE ACTIVA (PLATESC 30 LEI COMISION ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate s.r.l. ContSters103316 ContSters103316 Se mai depun declaratii pentru o soc. care si-a suspendat activitatea pentru 3 ani? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar. bkg bkg am o societate infiintata in 2001.De la data infiintarii si pana in prezent societatea nu a desfasurat activitate, dar a depus la administratia financiara ... (vezi toată discuția)