avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Unchiul meu in varsta de 65 de ani locuieste singur. In 2010, 3 persoane 2 barbati si o femeie ( toti 3 de etnie roma) au intrat in curtea lui si apoi in casa si l-au lovit , apoi i-au furat un telefon mobil si suma de aprox 100 RON care au gasit-o in casa. Pana la inchiderea abonamentului au efectuat convorbiri de aproximativ 160 RON. Unchiul meu si-a pierdut constiinta si s-a trezit dupa mai multe ore intr-o balta mica de sange. A primit certificat medico legal pentru 8-9 zile de spitalizare. A doua zi a facut plangere la Politie. Politia i-a identificat pe cei trei faptuitori, dar nu au putut recupera bunurile furate. Cei de la Politie l-au cautat ulterior pe unchiul meu si acesta a semnat ca nu are nici o pretentie materiala, doar sa il lase in pace. Dosarul a fost trimis la Procuratura si in 2011 a fost citat ca parte vatamata intr-un proces de cod penal art. 211. Procesul a fost amanat din cauza faptului ca inculpata era minora si nu s-a prezentat cu unul din parinti
Intre timp am aflat ca femeia era minora si cu cateva luni in urma , a fost de cateva ori la locuinta unchiului meu si contra unor sume de bani si mancare, intretinea relatii sexuale cu acesta. Aceste relatii s-au petrecut doar la locuinta unchiului meu, unde tanara venea de buna voie. Acesta nu stia ca fata este minora. La politie cand a facut plangere , a declarat ca o cunoastea doar pe fata si ca a avut f rar relatii sexuale cu aceasta.
Intrebarea mea ar fi: este cazul ca unchiul meu sa angajeze un avocat pentru urmatoarea sedinta? Ar putea avea de suferit din cauza situatiei expusa la paragraful 2? S-ar putea autosesiza procuratura sau ar putea fata sa depuna plangere impotriva lui ?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, deoarece e o situatie in care nu stie cum sa procedeze si este singur si fara ajutor. Nu a fost niciodata castorit si nu are copii. De cand s-a intamplat chestia asta este foarte speriat.
Cel mai recent răspuns: c_pt_v , utilizator 08:58, 7 Martie 2011
Da , fapta unchiului dvs. se incadreaza in art. 198 alin. 3 Cod penal.
Organele de urmarire penala s-ar putea autosesiza.Insa unchiul dvs. va trebui sa probeze necunoasterea minoritatii fetei, invocand eroarea de fapt, lucru ce l-ar putea exonera de pedeapsa.
Este indicat sa isi angajeze avocat, in caz ca va fi urmarit penal.
In primul rand, va multumesc pentru raspuns. Pentru aceasta fapta, va fi un alt dosar penal? Acum este in curs de judecare, un proces in care el este parte vatamata, deorece a fost batut si furat la el in casa. Pentru procesul acesta in care el este parte vatamata , ar avea nevoie de angajarea unui avocat?
Imi cer scuze daca intrebarile sunt insistente, dar e prima data cand eu sau cineva apropiat mie are de-a face cu instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie calomnioasa,sperjur hristo hristo Buna ziua, In anul 2003,luna mai, am fost cercetat in urma unei plangeri a unei minore de 13 ani pt. infractiunea de viol calificat si relatii sexuale cu o ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor in privinta unui caz de drept penal va rog frumos ! Utilizator99 Utilizator99 Salut! Am nevoie de putin ajutor va rog daca aveti putin timp ! NU stiu exact ce se intampla in cazul pe care urmeaza sa vi-l supun atentiei ! ... (vezi toată discuția)
Tentativa de viol GinaElenaRamona GinaElenaRamona Concubinul meu aflat în stare de ebrietate a intrat la ora 23 in casa unei femei de 60 ani cu gânduri rele dar dupa ce femeia a început să țipe sia dat ... (vezi toată discuția)