avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum dovedesc nerespectarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum dovedesc nerespectarea hotararii judecatoresti

care sunt etapele ce trebuiesc urmate pentru a dovedi ca nu se respecta o hotarare judecatoreasca?????
poate fi obligata persoana respectiva sa respecte hotararea???
prin ce mijloace????
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 12:37, 4 Martie 2011
Depinde si despre ce hotarare este vorba. Obligatie de aface, de a da, de a nu face...dar de principiu modalitatea prin care o persoana, fizica sau juridica poate fi constransa sa respecte o hotarare judecatoreasca este executarea silita, si, eventual plangerea penala pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti. Obligatia de respecta hotararea este inerenta hotararii in sine. Respectarea, executarea unei hotarari ar trebui sa se faca de regula, de buna-voie. In lipsa executarii voluntare, intervine executarea silita.
Intrebarea dvs. este mult prea vaga si intrebati la modul generic.despre ce hotarare judectoreasca vorbiti? Daca aveti de recuperat o creanta, de exemplu, aveti calea executarii silite.
este obligata persoana sa respecte o hotarare judecatoreasca, daca aceastsa este definitiva si irevocabila
este vorba de programul de vizita al minorului,respectiv fostul sot a obtinut dreptul de a-l lua la domiciliul lui,respectiv al parintilor,unde a declarat ca locuieste,in fapt,acesta nu locuieste acolo,ci cu o femeie care nu are casa proprietate,il duce acolo,motivand ca in aceste ore,are dreptul sa faca ce vrea el cu copilul
hotararea mentioneaza clar adresa unde are dreptul sa il ia,si ,da,este definitiva
copilul este afectat,cealalta femeie are alt copil,cu care nu se intelege ,iar fostul imi rade in nas
ce pot face
Formulati o noua actiune de stabilire a programului de vizita al minorului, in care aratati motivele pentru care solicitati modificarea programului de vizita.

Alte discuții în legătură

Copilul minor floraresu floraresu am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Pot iesi cu copilul din tara? ContSters79589 ContSters79589 Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul ... (vezi toată discuția)