avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum dovedesc nerespectarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum dovedesc nerespectarea hotararii judecatoresti

care sunt etapele ce trebuiesc urmate pentru a dovedi ca nu se respecta o hotarare judecatoreasca?????
poate fi obligata persoana respectiva sa respecte hotararea???
prin ce mijloace????
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 12:37, 4 Martie 2011
Orice hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila trebuie respectata de parti. Daca una din parti nu o respecta atunci aceasta va suporta rigorile legii penale la plangerea penala formulata de cealalta parte careia nu i se respecta dreptul recunoscut de si cele statornicite de instanta de judecata prin hotararea pronuntata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul minor floraresu floraresu am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Pot iesi cu copilul din tara? ContSters79589 ContSters79589 Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul ... (vezi toată discuția)