avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta proces civil si rata inflatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta proces civil si rata inflatiei

Buna ziua. Sentinta procesului civil avut ma obliga la plata sumei X actualizata cu rata inflatiei. Personajele carora datorez acesta suma imi calculeaza rata inflatiei de la inceperea procesului in urma cu Y ani, deoarece in sentinta nu se specifica perioada de cand se va aplica, dar nu este vina mea ca procesul a durat atat. Eu consider ca aceasta rata a inflatiei trebuie calculata de la sfarsitul procesului pana cand eu voi achita aceasta suma. Aveti cumva idee daca este legal ceea ce fac acesti oameni??? si cum se aplica aceasta rata a inflatiei, de cand mai exact? Va multumesc. Cristina Lazar
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:45, 4 Martie 2011
Actualizarea sumei cu rata inflatiei constituie lipsa de folos a dreptului subiectiv a celui ce il invoca, adica reclamantul a invocat un drept subiectiv o suma X pe care d-voastra o datorati. Este legal ca instanta sa-i admita reclamantului actualizarea sumei datorate de d-voastra cu rata inflatiei, Aceasta o reglementeaza dispozitiile Codului Civil...nu prea aveti ce face.
Privind decand se ea in calcul? De la data introducerii actiunii. Penalitatile (dobanzi, si alte majorari) devin debite din ziua cererii lor in judecata..#-o#-o#-o:(:(:(:sorry::sorry:
dansii au dreptate cand calculeaza rata inflatiei de la inceperea procesului.asa prevad si dispozitiile legale. dvs nu va ramane decat sa va conformati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta proces civil Drahgos Drahgos Buna ziua.Am si eu o intrebare. Am avut un proces cu un anume X si s-a solutionat cazul. Tin sa precizez ca procesul a fost civil. Solutia a fost ... (vezi toată discuția)
Data calcularii dobanzii conform hotararii eu_craciun eu_craciun Buna ziua Am castigat un proces cu o persoana si instanta a dispus restituirea debitului principal actualizata cu rata inflatiei. De la ce data se ... (vezi toată discuția)
Leg.138/1999 - spor de dispozitiv RADU Adrian RADU Adrian Printr-o sentinta civila din 2008 am primit dreptul ca incepind din 2005 sa beneficiez de indemnizatia de dispozitiv ” in raport de perioada efectiv ... (vezi toată discuția)